TÜM TİS; İstanbul, Ankara ve Bursa’da ambar işçileri için TİS imzaladı

TÜM TİS; İstanbul, Ankara ve Bursa’da ambar işçileri için TİS imzaladı
TÜM TİS; İstanbul, Ankara ve Bursa’da ambar işçileri için TİS imzaladı

 

İSTANBUL – YENİ ÇİZGİ;  TÜM TİS örgütlü olduğu İstanbul, Ankara ve Bursa Şubelerine bağlı ambar işyerlerini kapsayan yeni dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. 2021-2023 Dönemini kapsayan TİS ile ücret ve sosyal haklarda önemli artışlar sağlandı.

 

 

İSTANBUL

TÜM TİS Genel Merkezinde yapılan açıklamaya göre, salgınla birleşen ekonomik krizin etkilerinin sürdüğü koşullarda süren toplu sözleşme sürecini, kazanılmış hakları koruyarak ve yeni kazanımlar elde ederek sonuçlandırdı.

 

İstanbul’da örgütlü olan TÜMTİS  36 ambar işyerinde yeni dönem TİS’i 14 Temmuz 2021 tarihinde, TÜM TİS Genel Başkan Kenan Öztürk, Genel Sekreter Gürel Yılmaz, Genel Mali Sekreter Seyfi Erez’in katılımıyla imzalandı

 

İmzalanan TİS ile ikramiye ve sosyal hak artışları dahil ücretlere aylık net yüzde 22 ile yüzde 36 arasında değişen oranda zam alındı.

 

Mevcutta 4 olan ikramiyeler korunurken; bir önceki TİS’ten sonra işe giren ve 2 maaş tutarında ikramiye alan sendika üyesi işçilerin ikramiyeleri 4’e çıkarıldı.

 

 

ANKARA

Ankara ve Kayseri’de örgütlü olan TÜM TİS ambar işyerlerinde üyeleri adına sürdürdüğü toplu sözleşme görüşmeleri 29-31 Temmuz 2021 tarihinde sözleşmenin imzalanması ile sonuçlandı.

 

Yeni dönem toplu iş sözleşmesi, TÜM TİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, Ankara Şube Başkanı Haydar Arslan ve Şube Sekreteri İrfan Bektaş ile şube yöneticileri ve işyeri temsilcileri katılımı ve ambar işverenlerinin hazır bulunduğu toplantıda imzalandı.

 

İmzalanan TİS ile ikramiye ve sosyal haklar dahil ücretlere aylık net yüzde 22 ila yüzde 25 oranında zam alındı.

 

Mevcutta 4 maaş tutarında olan ikramiyeler korunurken; 3 maaş tutarında ikramiye alan sendika üyesi işçilerin ikramiyeleri ise 4’e çıkarıldı.

 

 

BURSA

Bursa Şubesine bağlı ambar işyerlerinde de TİS’ler yenilendi.

 

İmzalanan TİS ile ikramiye ve sosyal haklar dahil ücretlere aylık net yüzde 22 ila yüzde 25 oranında zam alındı.

 

TİS ile mevcutta 4 maaş tutarında olan ikramiye uygulamasına devam edilirken; 3 maaş tutarında ikramiye alan sendika üyesi işçilerin ikramiyeleri ise 4’e çıkarıldı.

 

Bursa şubesine bağlı ambar işyerlerini kapsayan 2021-2023 Dönemi Toplu İş Sözleşmesi 1 Ağustos 2021 tarihinde, Genel Başkanı Kenan Öztürk, Genel Sekreteri Gürel Yılmaz, Bursa Şube Başkanı Özdemir Aslan ve Şube Sekreteri Metin Şahin ile şube yöneticileri ve işyeri temsilcileri katılımıyla imzalandı.

 

SÜRECİ ÜYELERİMİZLE BİRLİKTE SÜRDÜRDÜK

 

TÜMTİS Genel Merkezinden yapılan paylaşımda; Sendikamız toplu sözleşme sürecini üyeleriyle birlikte sürdürdü. Genel üye ve temsilci toplantıları yaparak görüşmelerde gelinen süreci üyelerle paylaştı. Toplu İş Sözleşmesini üyelerin tamamına yakınının onayını alarak imzaladı.

 

Sendikamızın örgütlü olduğu Adana, Konya ve Mersin’de bulunan ambar işyerlerinde yeni dönem toplu sözleşme süreci ise devam etmektedir. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.