Tüm-Bel Sen Şubesinde seçimi Çevik ekibi kazandı  

Tüm-Bel Sen Şubesinde seçimi Çevik ekibi kazandı   
Tüm-Bel Sen Şubesinde seçimi Çevik ekibi kazandı  

Çevik; KESK bileşenleri olarak mücadelemiz sürecek

 GAZİANTEP- Tüm-Bel Sen Şube kongresinde başkan Niyazi Çevik sendikal mücadelenin önemine değinerek, “ Tüm-Bel Sen, faşizme karşı demokrasiyi, emperyalist savaşlara karşı barışı, baskılara karşı özgürlüğü ırkçı ve şovenizme karşı hakları mücadelesini savunmuştur ve savunmaya devam edecektir” dedi.

KESK’ e bağlı Tüm-Bel Sen Gaziantep Şubesi’nin 7. Olağan Genel Kurulu Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Konferans Salonu’nda yapıldı. Nispi temsil sistemi ile yapılan seçimde mevcut başkan Niyazi Çevik ile Ömer Doğan yarıştı. 37 delegenin oy kullandığı seçimde Niyazi Çevik 19 oy alarak yönetimden 4 üye kazanırken, rakibi Ömer Doğan ise 18 oy alarak 3 üye ile yönetimi girdi. Buna göre sendikanın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu; Niyazi Çevik, Ömer Doğan, Hüseyin Şarklı, Ebubekir Hançerkıran, Ökkeş Aytekin, Mahmut Canan, Ahmet Bağcı.

Kongrede konuşan Niyazi Çevik Türkiye genelinde ve Gaziantep’te sendikal mücadeleyi engellemeye çalışanların hüsrana uğradığını belirterek,  “Gaziantep belediyelerinde her türlü mobbing ve sürgünlere rağmen yol arkadaşlarımız sendikalarını terk etmemişlerdir. Buna karşın son üç yılda emeklilik sonrası üye kayıplarımız yaşanmıştır. Bunun için üye azalmalarını tek başına yönetime mal etmek yanlıştır ve haksızlıktır. 30 yıllık mücadele tarihinde sadece yerel yönetim çalışanları değil, güzel ülkemizin demokratikleşme, cinsiyet, etnik, dinsel ve mezhepsel ayrımcılığında son bulma mücadelesinin simgesidir. Türkiye'de kamu emekçileri tarihinde ilk toplu sözleşme yapan gerçek sendika Tüm-Bel Sen’dir” diye konuştu.

KESK BİLEŞENLERİ OLARAK MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

Dün sendikayı kapatmaya çalışanlar, bizleri kapıkulu görenler bugün yoklar diyen başkan Çevik, “Bugünde benzer uygulamaları yapanlar, farklı düşünmemizden emek ve demokrasi mücadelemizden sıkıntı alanlar, üyelerimizi KHK ile ihraç edenler şunu iyi bilmelidir ki; Tüm-Bel Sen’in ve konfederasyonumuz KESK’in kararlı mücadelesi karşısında gün gelecek onlarda tarihin sayfaları arasında yerini alacaktır” dedi. Niyazi Çevik, “12 Mart ve 12 Eylül faşizminde olduğu gibi soran, sorgulayan, alternatif üreten, insanca yaşamak isteyen, parasız eğitim, parası sağlık talebi ile mücadele veren herkesin içeri alındığı, sorgulandı ve ihraç edildiği zor bir süreçten geçmekteyiz. KESK bileşenleri olarak mücadeleye devam edeceğiz. Çünkü bizler iktidar tarafından kurulan yandaş sendikalar değiliz, her türlü baskı ve şiddetin karşısında duran Tüm-Bel Senliyiz, KESK’liyiz” dedi.

YENİ ÜYE KAZANDIRILMALI 

Eski Şube Başkanı Bekir Hançerkıran, 1200 memurun olduğu Büyükşehir Belediyesi’nde 90, Şahinbey’de 10, GASKİ’de 14 ve Şehitkamil’de 55 üyeleri kaldığını belirterek, 

“Örgüt olarak yaşlıyız, AKP’li belediyelerde çalışmamızın verdiği baskı ve zorluklar vardır. Ancak üye sayımızın düşmesini sadece bunlara bağlarsak, kolaya kaçmış oluruz” diyerek yönetimin yeni üye kazanımı ve mücadele için daha çok çalışması yönünde eleştirisini dile getirdi.

BİZLER BİR OLACAĞIZ, BİRLİK

OLACAĞIZ, GÜÇLÜ OLACAĞIZ

Eski Şube Başkanı Yusuf Şahinler, konuşmasında siyasi iktidarın çalışanlara dayattığı her türlü yoksulluk, yolsuzluk, ve savaş politikalarına karşı birlik olmaları ve birlikte mücadele etmeleri gerektiğine dikkat çekerek, “Çünkü biz halkız, haklıyız, ve kazanacağız” şeklinde konuştu. YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.