TGC’den, Suudi Arabistan’a çağrı; Gazeteci Kurtuluş Demirbaş’ı serbest bırakın

TGC’den, Suudi Arabistan’a çağrı; Gazeteci Kurtuluş Demirbaş’ı serbest bırakın
Suudi Arabistan’a göreve giden kameraman Kurtuluş Demirbaş’ın gözaltına alındığı iddia edilirken Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) çağrıda bulunarak derhal serbest bırakılmasını istedi. Gazeteci Demirbaş'tan beş gündür haber alınmadığı ileri sürüldü.

tgc.jpg

Konuyla ilgili olarak Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, görevli gittiği Suudi Arabistan’da gözaltına alınan kameraman Kurtuluş Demirbaş’ın serbest bırakılması için çağrı yaptı.

TGC’nin konuya ilişkin açıklaması şöyle;

“Kameraman Kurtuluş Demirbaş U19 futbol maçlarını takip etmek için görevli gittiği Suudi Arabistan'da Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin bazı açıklamaları nedeniyle gözaltına alınmıştır. Demirbaş'ın ailesi ve arkadaşları meslektaşımıza ulaşamamaktadır.

Kurtuluş Demirbaş’ın can güvenliğinden endişe duyuyoruz. Suudi Arabistan’ın meslektaşımızı gözaltına almasını kınıyoruz. Bir an önce meslektaşımızın serbest bırakılması için çağrı yapıyoruz.

Hükümetten Kurtuluş Demirbaş için gerekli diplomatik girişimlerde bulunmasını ve avukat desteği sağlanmasını istiyoruz.”

Öte yanda, Kurtuluş Demirbaş eşi Pınar Demirbaş’ın çeşitli basın kuruluşlarında yayınlanan açıklamasına göre ise, geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanlığı’na dilekçe vererek yardım talep ettiği ifade edildi. Pınar Demirbaş’ın dilekçesinde şu ifadeler yer aldı: “Eşimin, dönüş tarihi olan 6 Temmuz 2024’te saat 01.00 sularında kimliği bilinmeyen 3 kişi tarafından görevli bulundukları Taif King Fahd Stadyumu’nda önce pasaportunun sorgulandığı, ardından açıklama yapılmaksızın bu kişiler tarafından bir arbede ile stadın arkasında ifade edilen bir binaya götürüldüğü ve orada hiç kimse ile görüştürülmediği hususunu ekip arkadaşları tarafından öğrendim. Cidde Türk Konsolosluğu’na durumu bildirdim. Konsolosluğun talep ettiği bilgi ve belgeleri ilettim. Bu durum karşısında eşimin neden ve hangi amaçla rehin alındığını bilmemekle beraber, kendisinin içinde bulunduğu vaziyetin bilgisinden yoksunum ve haber alamamaktayım. Eşimin can güvenliğinden endişe duymaktayım. Mağduriyetimizin aydınlığa kavuşması hususunu ivedilikle ve önemle bilgilerinize arz ederim.” www.yenicizgihaber.com. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.