TGC gazetecileri ödüllendiriyor

TGC gazetecileri ödüllendiriyor
TGC 2024 Basın Özgürlüğü Ödül Töreni düzenleniyor

BEKİR ŞAHİN

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 1989 yılından bu yana verilen Basın Özgürlüğü Ödüllerinin bu yılki ödülleri 24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü’nde düzenlenen tören ile sahiplerine teslim ediliyor.

TGC’nin Basın Özgürlüğü Ödülü bu yıl kişi dalında gazeteci Timur Soykan’a verildi. Kurum dalında Deprem Bölgesindeki Gazeteciler adına TGC Temsilcilerine, temsilcilik olmayan, yerlerde ise meslek örgütlerine verilecek.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) basın özgürlüğünün önemini vurgulamak amacıyla 1989 yılından bu yana verdiği Basın Özgürlüğü Ödülleri’ne değer görülen gazetecilere teslim edilecek.

24 Temmuz 2024 Çarşamba günü saat 13.30’da TGC Burhan Felek Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan TGC 2024 Basın Özgürlüğü Ödül töreninde özgürlük için Basının olmazsa olmazına vurgu yapılacak. TGC ‘nin meslek mensuplarına verdiği bu tür destekler ise gazeteciler içinde büyük önem taşıyor.

24 TEMMUZ BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MÜCADELE GÜNÜ TARİHÇESİ:

24 Temmuz Osmanlı İmparatorluğu’nda İkinci Meşrutiyetle (1908) birlikte basından sansürün ilk kez kaldırılışını simgeliyor. O gün gazeteciler, yayıncılar olağanüstü bir dayanışma göstererek gazetelerine, matbaalarına görevlerini yapmaya gelen sansür memurlarını içeriye almıyorlar. Ertesi gün ilk kez gazeteler sansürsüz yayınlanıyor. Bu nedenle 24 Temmuz, meslek örgütlerince 1971’e kadar basın bayramı olarak kutlanıyor. Ancak 1971 darbesinden sonra Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu gazetecilere ve yayıncılara yönelik sıkıyönetim sansürü ve ağır baskılar karşısında 24 Temmuz’u bayram olmaktan çıkarıyor “Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü” olarak kabul ve ilan ediyor. TGC Basın Özgürlüğü Ödülleri bu önemli günde veriliyor. . www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.