Tarihi Cami İlgi Bekliyor

Tarihi Cami İlgi Bekliyor
Tarihi Cami İlgi Bekliyor
Balıkesir’in Edremit ilçesinde yıllardan bu yana hizmet veren tarihi cami yıllara yorgun düştü. Caminin çeşitli yerlerinde meydana gelen hasarlar tarihi yapıya zarar verirken, cemaatin de tepkisine sebep oluyor.

1910 yılında yapılan ve Edremit’in tarihi yapıları arasında önemli bir yer tutan Pazarlık Camii ilgisizlik sebebiyle adeta çürümeye terk edildi. Caminin bazı bölümleri depremler ve yağışlıla zarar gördü. Ecdat yadigarı caminin kubbesi yağmurlarda su alıyor. Kurşun kaplaması deforme olduğu için kubbe büyük zarar gördü. Cami cemaati, "Cami gözümüzün önünde her geçen yok oluyor. Uzun zamandan bu yana büyük bir bakım görmedi" dedi.

Tarihi mabedin bir an önce bakıma alınması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne seslenerek, “Camiye girmeye korkuyoruz. Bazı bölgelerde sıvalar düşüyor. Cami kubbe kısmından su alıyor. Böyle devam ederse büyük hasarlar meydana gelecek. Vakıflar bu yapıyı bir an önce ele alıp onarmalı” dedi.[gallery link="file" ids="29095,29096,29098,29099,29100"]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.