Sokağa Çıkma Yasağı Kalktı, Esnaf Korkudan Kepenk Açamadı

Sokağa Çıkma Yasağı Kalktı, Esnaf Korkudan Kepenk Açamadı
Sokağa Çıkma Yasağı Kalktı, Esnaf Korkudan Kepenk Açamadı
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, Cumartesi günü alınan sokağa çıkma yasağı kararı, bugün sabah saatlerinde kaldırıldı. Esnaf, yasağın kalkmasına rağmen korkudan kepenk açamazken, Dört Ayaklı Minare tarafından Cumartesi’den beri polise 3. kez ateş açıldı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Dört Ayaklı Minare’de yaşanan çatışmada Tahir Elçi’nin hayatını kaybetmesi ve iki polisin şehit olmasının ardından sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Cumartesi günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı, bugün sabah saat 07.00’da kaldırıldı. Sokağa çıkma yasağının kaldırılmasından önce, savcılar olay yerinde inceleme yaptı. İncelemenin ardından Dört Ayaklı Minare’nin aşağı tarafından, inceleme yapan ekibin üzerine ateş açıldı. Silah seslerinin gelmesinin ardından savcı ve beraberindekiler olay yerinden hızla uzaklaşırken, bölgeye çok sayıda polis sevk edildi.

POLİS SİLAH SESLERİNİN ARTMASI ÜZERİNE TOPLANAN GRUBU BİBER GAZI İLE DAĞITTI

Sabah saatlerinde, yasağın kalktığını öğrenen çevredeki esnaf iş yerlerini açmak için dükkanlarına geldi. Silah ve bomba sesleri ile çevredeki polisleri görüp tedirgin olan esnaf, dükkanlarını açmadan evlerine döndü. Bu sırada, Dört Ayaklı Minare’nin aşağı tarafından silah ve bomba seslerinin gelmesi üzerine, polis yoğun güvenlik önlemi altında, sokağın girişine gelerek kontrol yaptı. Kontrol sırasında, toplanan grubun arka tarafından silah sesi gelmesi üzerine güvenlik güçleri, kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullandı.

İlçede, sokağa çıkma yasağı kalkmasına rağmen kuş uçmazken, tedirgin bekleyiş devam ediyor.[gallery link="file" ids="27072,27073,27074,27075"]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.