Siyasiler KKTC’nin 50 yılında bir arada

Siyasiler KKTC’nin 50 yılında bir arada
Erdoğan; KKTC'de: Kalıcı barış için uzatılan hiçbir eli havada bırakmayız

Kıbrıs'ta Yunanistan destekli darbenin ardından Türkiye'nin garantörlük hakkını kullanarak 20 Temmuz 1974'te gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekatı'nın üzerinde 50 yıl geçti. Törenler için Lefkoşa'ya giden Erdoğan, "Kıbrıs’ta federal bir çözümün mümkün olmadığına inanıyoruz" dedi. Erdoğan, "Kıbrıs’ta kalıcı barışı sağlamaya hazırız" ifadelerini kullandı.

kktc-50-yil-kutlamasi.jpg

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC)’nin 50. yıl kutlamalarına KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın yanı sıra CHP lideri Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Devrişoğlu bakanlar ve çok sayıda vekil katıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yılı kutlama törenleri kapsamında Lefkoşa Fazıl Küçük Bulvarı'nda konuştu. Adada, federal bir çözümün mümkün olmadığını söyleyen Erdoğan, “Kıbrıs’ta kalıcı barışı sağlamaya hazırız. Çözüm yolunda uzatılan hiçbir eli havada da bırakmayız” dedi.

kktc-50-yil.jpg

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bölgede devam eden çatışmalar karşısında tüm adanın güvenliğini tehdit etme riski olan son derece sorumsuz adımlar atılıyor. Aynı suda iki kez yıkanılmaz. Adadaki gerçekleri görmezden gelerek hiçbir yere varılmaz. Kıbrıs’ta federal bir çözümün mümkün olmadığına inanıyoruz. Müzakerelere yıllar önce İsviçre’de bıraktığımız yerden devam edelim demenin kimseye faydası yoktur. Kıbrıs’ta kalıcı barışı sağlamaya hazırız. Çözüm yolunda uzatılan hiçbir eli havada da bırakmayız.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın 2021’de Cenevre’de ortaya koyduğu iki devletli çözüm vizyonu, çok kıymetlidir. Kıbrıs Türk tarafı, Rum tarafıyla her alanda eşit olarak müzakere masasına oturmalıdır. O yüzden çözüm istiyorsanız, ‘Kıbrıs Türk’ünün haklarını tescil edin’ diyoruz.

Kıbrıs Türkünü baskı altına alarak hedeflerine ulaşacaklarını zannedenler yanılgı içindedir. Ne biz oldu bittilerle izin veririz, ne de Kıbrıs Türk halkı tehditlere boyun eğer. Kıbrıs Türklerinin yok sayılması mümkün değildir. KKTC’nin tanınması ve iki devletli çözümün hayata geçmesi için gayretlerimizi sürdürüyoruz. İzolasyonun kırılması ve ambargonun kaldırılması için çabalarımız daha da artacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.