Sessiz Çığlık Tiyatrosunda Moskovaya Mesaj Verildi

Sessiz Çığlık Tiyatrosunda Moskovaya Mesaj Verildi
Sessiz Çığlık Tiyatrosunda Moskovaya Mesaj Verildi
Kırşehir Şehit Aileleri Derneği tarafından organize edilen ‘Sessiz Çığlık’ adlı tiyatro oyununda Vali Necati Şentürk, okuduğu şiirle şehit ailelerine duygusal anlar yaşatırken şehitlerin anlatıldığı tiyatronun bir bölümünde Moskova’ya mesaj verildi

Kırşehir Şehit Aileleri Derneği tarafından şehitlik makamının önemini anlatmak ve birlikteliği sağlamak adına düzenlenen gecede şehit yakınları düzenlenen slaytta evlatlarının fotoğrafını görünce göz yaşlarına hakim olamazken askerlerin ellerini tutarak teselli buldu.

İki perde halinde oynan oyunun ilk bölümünde yer alan ve şehitlik makamının anlatıldığı anlarda Moskova’ya da mesaj verildi. Verilen mesajda; “Biz birlikte değil miydik, Çanakkale’de böyle miydik? Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Alevi’si, Sünni’si tek yumruk olup çarpışmadık mı? Ne zaman bölündük ayrıştık bu hale geldik? Kardeşi kardeşe kırdırıyolar, kardeş kanı ile besleniyorlar bunlar. Gerektiğinde nasıl ki kurtuluş savaşında, Çanakkale de tek yumruk olup karşı gelmişsek karşı koymuşsak bu vatan toprağı için yine koymasını biliriz. Unutmasınlar ki eğer biz, bir fincan acı kahve içmek istersek Kerkük’de şiir yazar Atina’da besteler, Viyana’da okuruz. Seccademiz kolumuzun altındadır. Ermenistan’da abdest alıp Moskova’da namaz kılarız.” denildi.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk ise 2008 yılında yazdığı şiiri okuyarak programa katılanların duygulanmasını sağladı. Vali Şentürk okuduğu şiirle birlikte şiiri yazma nedenini de anlattı.

Programa Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen, Sivas Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mustafa Hızal, Aksaray Şehit Aileleri Dernek Başkanı Hüseyin Koçak, Yozgat Şehit Aileleri Dernek Başkanı Nedim Elmalı, Yerköy Şehit Aileleri Dernek Başkanı Ahmet Kebir, Nevşehir Şehit Aileleri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi ile birlikte ev sahibi Kırşehir Şehit Aileleri Dernek Başkanı Ahmet Beşkardaş ve çok sayıda şehit ailesi katıldı.[gallery link="file" ids="33254,33255"]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.