Sağlıkçılardan İşitme Engellilere Klip

Sağlıkçılardan İşitme Engellilere Klip
Sağlıkçılardan İşitme Engellilere Klip
Tokat’ta işitme engellilerle daha iyi iletişim kurabilmek için eğitim alan sağlık çalışanlarının ’Dünya Engelliler Günü’nde hazırladıkları klip, sosyal medyada ilgi görmeye başladı.

Tokat’ta hastalarla daha iyi iletişim kurmak için Halk Eğitim Merkezi’nde işaret dili kursuna giden doktor, hemşire, sağlık memuru, sekreter olmak üzere 25 sağlık çalışanı öğretmenleri ile birlikte klip hazırladı. Klip, hastanenin bahçesi ve çeşitli birimlerinde çekildi. Rock müzik şarkıcısı Ete Kurttekin, Ses adlı şarkısının kullanıldığı klip, Tokat Halk Eğitim Merkezi ve Tokat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tokat Devlet Hastanesi işbirliğinde hazırlandı. Klipte rol alan sağlık çalışanları Dünya Engelliler Günü’nde mesaj verdi.

Tokat Devlet Hastanesi Eğitim Birimi tarafından yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Hepimizin bildiği üzere sağlık hizmet sunumunda iletişimin önemi çok büyük ve biz sağlık çalışanları olarak hastalarımızla sürekli iletişim halinde olmak durumundayız. Ancak, İşitme Engelli hastalarımızla doğru iletişim kurma noktasında eksiklerimiz var. Bu nedenle de eğitim birimi olarak, çalışanlarımıza ‘İşaret Dili Eğitimi’ düzenlemenin gerekliliğini hastane yönetimi ile paylaşarak ve onların aracılığıyla Tokat Halk Eğitim Merkezi’nden talepte bulunduk. 8 Ekim 2015 -21 Ocak 2016 tarihleri arasında haftada 2 gün mesai sonrası 3’er saatlik oturumlar şeklinde hastanemiz konferans salonunda düzenlenen kurs programımız; eğitmenimiz ve hekim, hemşire, bilgisayar işletmeni, memur ve sosyal hizmet uzmanı gibi farklı branşlardan oluşan kursiyer grubumuzun yoğun çalışma temposu ve nöbetlerine rağmen düzenli katılımlarıyla devam etmektedir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.