Prof.Dr Erkan Aktaş; Yüksek Hızlı Tren stratejik öneme sahip

Prof.Dr Erkan Aktaş; Yüksek Hızlı Tren stratejik öneme sahip
Prof.Dr Erkan Aktaş; Yüksek Hızlı Tren stratejik öneme sahip

MERSİN- YENİ ÇİZGİ: Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Erkan Aktaş Konya-İstanbul ve İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Trenin (YHT) yolculuk yaparak gözlem ve incelemelerde bulunuyor.  Prof Dr. Aktaş, Türkiye'de YHT’nin depremle ilgili stratejik öneme sahip olduğuna dikkat çekti.

 

 

Konuyla ilgili olarak Gazetemizin Mersin Temsilcisi Kazım Aldoğan’a açıklamalarda bulunan Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Erkan Aktaş, yurt dışında bazı ülkelerde olduğu gibi Türkiye’den de YHT ile yolculuk yaparak incelemelerde bulunduğuna vurgu yaptı.

 

Konya-İstanbul YHT yolculuğundan sonra bugün de İstanbul-Sivas YHT ile iki gün süreyle yolculuk yaparak gözlem ve incelemelerine devam eden Prof.Dr. Erkan Aktaş açıklamasına şöyle devam etti:

 

ÇİN DÜNYANIN EN BÜYÜK DEMİRYOLU AĞINA SAHİP

“Bu rotayı Yüksek Hızlı Trenin (YHT) önemini anlatmak için tercih ettim. Türkiye'de mevcut YHT hattını 3 günde, hemen hemen hepsini tamamlamayı planlıyorum. 2021 itibariyle Çin, yaklaşık 40.500 kilometrelik yüksek hızlı demiryolu hattı ile (Bunu 12 yılda yaptı) dünyanın açık ara en hızlı tren ağına sahip. Çin’in yüksek hızlı demiryolu ağı, dünyadaki en uzun demiryolu ağıdır.

 

Çin'deki YHT, ülkenin 33 il düzeyindeki idari bölümünün 29’unu kapsıyor ve ticari hizmette dünyanın yüksek hızlı tren yollarının yaklaşık üçte ikisini oluşturuyor. Çin'i hemen arkasından en hızlı tren hattı ile İspanya ve Japonya izliyor. Geçen yıl Barselona-Zaragoza hattını da YHT ile geçmiştim.”

 

Türkiye yüksek hızlı tren hattı sıralamasında 1052 km ile 7.sırada yer aldığına dikkat çeken Prof. Dr. Aktaş, depremle mücadele için bile Türkiye'de YHT’nin stratejik öneme sahip olduğuna dikkat çekti. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.