Polis, avukatların Ankara'ya girişine izin vermeyince avukatlar oturma eylemi başlattı

Polis, avukatların Ankara'ya  girişine izin vermeyince avukatlar oturma eylemi başlattı
Polis, avukatların Ankara'ya girişine izin vermeyince avukatlar oturma eylemi başlattı

 

 

ANKARA – AKP ve MHP'nin Avukatlık Kanunu'nda ve baroların seçim sisteminde değişiklik yapmak istemesine karşı birçok ilden yürüyen baro başkanları Ankara'nın Eskişehir yolu girişinde engellendi. Polislerle, aralarında Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı ile bazı başkanlar arasında arbede yaşandı. Kent girişinde bekleyişlerini sürdüren yürüyüşçüler oturma eylemi başlattı.

 

Baroların seçim sistemine dönük yapılmak istenilen düzenlemeye karşı Türkiye’nin dört bir yanından “savunma yürüyüşü” başlatan baro başkanlarının önü, Ankara girişindeki Eskişehir yolunda polisler tarafından kesildi. Polisler, yürüyüş yapanları karşılamak isteyen Ankara Barosu üyesi avukatların geçişlerine de izin vermedi. Her iki taraftan da polis engeliyle karşılaşan avukatlar, “Savunma yoksa adalet yok” ve “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganlarıyla yaşananları protesto etti.

 

Baro başkanları yürüyüşlerinin sonlanmasına 300 metre kala polis tarafından durduruldu. Baro başkanları Türkiye’nin Başkentine girme hakları olduğunu söylerken, polis “Valilik izni yok” dedi. Baro başkanları aralarında müzakere yaparken bir polis kamerasının kendilerini çekmesine tepki gösterdi.

 

Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı polis kalkanlarıyla darp edilirken, Aksaray Baro Başkanı Evren Dinçer, Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez ile birlikte 2 baro başkanı ise tüm müdahalelere rağmen barikatı aşarak, Ankara Barosu avukatlarının yanına geçti.

 

Avukatlar, yaşananlara sessiz kalan Türkiye Barolar Birliği ve yöneticilerini yuhalayarak, tepkilerini ifade etti. 

 

FEYZİOĞLU'NDAN ANITKABİR ZİYARETİ

Öte yandan, baroların Ankara'ya girişleri engellendiği sırada TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki kimi baro başkanları Anıtkabir'i ziyaret etti. Sosyal medya hesabından ziyareti duyuran Feyzioglu, “Afyon, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Konya, Elazığ, Sivas, Gümüşhane Bayburt, Çorum, Yozgat, Kütahya, Edirne, Samsun, Erzurum, Kahramanmaraş baro başkanlarımızla Atamızın manevi huzurundayız” diye paylaşım yaptı.

 

SALDIRIYA TEPKİ VE KINAMA

Baro Başkanı Bektaş Şarklıya saldırıya başta avukatlar olmak üzere çeşitli kesimlerden ve demokratik kite örgütlerinden kınama ve tepki geldi. Gaziantep Tabip Odası Başkanı Dr Ramazan Sürücü yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı.

“Bektaş başkanım size geçmiş olsun demeye dilim varmıyorl Bizler bu yola insanlar için ekmek kadar, su kadar gerekli ADALET için çıktık. Esas size bunu yapan ve yaptıran, insanlığını kaybetmişlere geçmiş olsun. İnsanlığını kaybetmiş olmak tartaklanmaktan daha kötü bir duygudur. Bizler her koşulda insanlığı savunmaya kararlılıkla devam edeceğiz. YENİ ÇİZGİ 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.