Hatay Gastronomi Evi'nde Kayısılı Gerdane büyük ilgi

Hatay Gastronomi Evi'nde Kayısılı Gerdane büyük ilgi
Hatay Gastronomi Evi'nde vatandaşların beğenisine sunulan Kayısılı Gerdan lezzetli ve ustalık isteyen bir padişah yemeği. Yöresel lezzetler Antakya EXPO'da yaşatılıyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi, unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri halka sunarken, Kurban Bayramı'nda Kayısılı Gerdan taze etle deneyebileceğiniz bir lezzet olarak öne çıkıyor.

Hatay’da hizmet veren Gastronomi Evi’nde vatandaşların beğenisine sunulan padişah yemeği Kayısılı Gerdan, lezzetiyle damak çatlatırken pişirimiyle ustalık istiyor.

UNESCO’nun gastronomi alanındaki Şehirler Ağı’nda yer alan Hatay’ın yöresel lezzetleri Antakya EXPO alanında yer alan Gastronomi Evi’nde yer alan restoranda yaşatılıyor. Bölgesel lezzetlerin yaşatıldığı restoranda mevsime göre de yemekler tercih ediliyor. Hasat edilemeye başlanan kayısı ve gerdanın birleşmesiyle ortaya çıkan eşsiz lezzet Kayısılı Gerdan da Gastronomi Evi’ndeki lezzetler arasında yer alıyor. Osmanlı döneminde padişah sofralarında tercih edilen damak çatlatan lezzetin püf noktasıysa yaklaşık 3 saate yakın süre pişirilerek servis ediliyor olması.

Hatay Büyükşehir Belediyesi UNESCO Hatay Gastronomi Evi Direktörü İpek Aslan, 5 yıldır unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri yaşattıklarını belirterek “Yaklaşık 5 yıldır Hatay’ın unutulan lezzetlerini ve unutulmaya yüz tutmuş tüm lezzetleri halkımıza servis ediyoruz. Asrın felaketinin ardından sonra Antakya EXPO’da yeniden faaliyetlerimize başladık. Hatay’ın olmazsa olmaz tüm lezzetleri tencere yemeklerini sunmaya devam ediyoruz. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Öntürk’ün destekleriyle bu faaliyetlerimizin uzun süre halkımıza fayda sağlaması için mücadeleye devam ediyoruz” dedi.

Kurban Bayramı’nda taze etle yapılabilecek olan eşsiz lezzet Kayısılı Gerdan hakkında bilgi veren Arslan, “Bu gün şefimiz sizlere Osmanlı mutfağının padişah yemeği olan kayısılı gerdanı yapacak. Kurban Bayramı’nda misafir sofralarına eşlik edecek bu lezzetli size sunmak adına bize destek olan herkese teşekkür ederiz. Aslında bu yemeğin Osmanlı Sarayında padişah yemeği olarak anılmasının sebebi de padişahların uzun ve görkemli sofralarına eşlik eden yemek unsuru taşımasıdır. Püf noktası da tam mevsiminde kayısı ile gerdanın birleşmesi ve mühürleme işlemi de dahil 3 saate yakın pişmesidir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.