(Özel Haber) Engelleri Futbolla Yendiler

(Özel Haber) Engelleri Futbolla Yendiler
(Özel Haber) Engelleri Futbolla Yendiler
Adana’da kimi askerde, kimi trafik kazasında kimi ise iş kazasında kolunu ve bacağını kaybeden gençler, engelleri futbol oynayarak yendi.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından organize edilen ligler, engelli gençleri hayata bağlıyor.

Hayatlarının baharında kimi askerde, kimi trafik kazasında, kimi ise iş kazasında kolunu ve bacağını kaybederek engelli olan gençler futbol oynayarak sosyal hayattaki yerlerini alıyor. Bu gençlerden bazıları da Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Futbol Sezonu Ampute 1. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Adana Ampute Engelliler Spor Kulübü ve Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi Engelliler Spor Kulübü takımlarında forma giyiyor. Engelli kaldıktan sonra sokağa bile çıkamayacaklarını düşünen gençler şimdi futbol oynamanın mutluluğunu yaşıyor.

Adana Ampute Engelliler Spor Kulübü’nde forma giyen Rıdvan Ak, 2013 yılında vatani görevini yaptığı sırada nöbet tutarken silahın patlaması sonucu bir bacağını kaybederek engelli kaldı. Genç yaşta bacağını kaybeden Ak, engellilerden oluşan futbol takımı kurulduğunu öğrendiği gün hayatının değiştiğini söyledi. Ak, "Bedensel engelliler olarak futbol oynuyoruz. Benim bacağım yok ama Allah’a şükür ruhumuz, kalbimiz dört dörtlük. Aynı sağlam insan gibi hayat yaşıyoruz, hayat bizim için bir cennet. 2013 yılında ben bacağımı kaybettim askerde, nöbette silah kazası geçirdim. Ankara’daydım 3 ay orada antrenman yaptım daha sonra Gaziantep Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü’nde futbol oynadım, oradan da bu sene buraya transfer oldum" dedi.

Böyle bir imkana kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Ak, şöyle devam etti:

"Allah’ıma şükürler olsun iyi ki bu takımı kurmuşlar, böyle bir sosyal aktivite yapılıyor. Engelliler böyle bir şeyi yaşadıkları için çok mutlular, ben şahsen kendi adıma mutluyum. Buradaki hayat bambaşka sporla moral buluyorum. Yaklaşık 3 saatlik yoldan geliyorum buraya, o 3 saatin hiçbir önemi yok benim için. Buraya geldiğim zaman her şeyi unutuyorum."

"KALDIRIMDA BEKLERKEN TOPLU TAŞIMA ARACI ÇARPTI"

Abdülkerim Kılıç ise daha 18 yaşında, kaldırımda beklerken toplu taşıma aracının çarpması sonucu bacağını kaybederek engelli kaldı. Kılıç, futbol takımına arkadaşlarının yönlendirdiğini ve hayatının değiştiğini ifade ederek, "Sporla ilgileniyorum. Adana Kiremithane’de kaldırımda dururken otobüs çarptı, bacağımı kaybettim. Daha önce engelliler basketbol takımında oynuyordum. Sonradan öğrendim ampute futbol takımı kurulmuş ve buraya başladım. Mutluyum kendime güveniyorum futbolla engelimi unuttum" diye konuştu.[gallery link="file" ids="29227,29228,29229,29230,29231,29232,29233,29234,29235,29236,29237,29238,29239"]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.