(Özel Haber) Aktürk, "hayvan Sayısının Artması Hayvancılığın Gelişmesi Değildir"

(Özel Haber) Aktürk, "hayvan Sayısının Artması Hayvancılığın Gelişmesi Değildir"
(Özel Haber) Aktürk, "hayvan Sayısının Artması Hayvancılığın Gelişmesi Değildir"
Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, hayvan sayısının artırılmasının hayvancılığın gelişmesi anlamına gelmeyeceğini söyledi.

Nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray’da tarım ve hayvancılık önemli bir yer sağlıyor. Hayvancılığın geliştirilmesi için hükümetin ciddi destek verdiğini belirten Başkan Aktürk, hayvan sayısının artırılmasının hayvancılığın gelişmesi anlamına gelmediğini anlattı.

Hayvancılığın geliştirilmesi ve daha kaliteli süt ve et ürünleri sağlanması için öncelikle hayvancılık girdilerinin düşürülmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Aktürk, “Hayvancılığın geliştirilmesi demek hayvan sayısının artırılması demek değil. Çünkü hayvancılığın gelişmesi aslında birim hayvandan daha fazla ürün nasıl alınır bunları yapmaktır. Verimliliğin ve üretimin artırılması hayvancılık için en önemli gelişim metodudur. Bulaşıcı hastalıklarla mücadele kazanılmalı, üreticiye eğitimlerle verimliliği ve üretimin artırılması metotları öğretilmeli. Artık anadan babadan görme usulle değil de, çağın gerektirdiği gibi bilimsel metotla modern tesislerde hayvan işletmelerinin kurulması temin edilmeli. İşletme sayılarının artırılmasından ziyade işletmelerin büyütülmesi, hayvan sayılarının artırılması, hayvancılığın geliştirilmesi bağlamında çok önemlidir” dedi.

2015 yılında Aksaray’da 9,5 milyar TL destekleme ödemesi yapıldığına değinen Başkan Aktürk, “Tarım ve hayvancılık Aksaray’da ve ülkemizde çok önemli bir yer tutmaktadır. Bakanlığımız bu anlamda çok ciddi destek veriyor. 2015 yılında 9,5 milyar TL gibi bir tarım hayvancılık desteklemesi yapıldı. Tabi bu hayvancılığın geliştirilmesi için önemli. Çünkü tüketicinin daha kaliteli, daha sağlıklı ve daha ucuz gıdaya erişimi sağlanması için girdi fiyatlarının düşürülmesi lazım. Tarımsal destekleme rakamlarının da artırılması lazım. Yem girdilerinin, zirai ilaç girdilerinin, veterinerlik hizmeti girdilerinin düşürülmesi gelişmede çok önemli yer almaktadır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.