Opec 168. Toplantısı Viyanada Başladı

Opec 168. Toplantısı Viyanada Başladı
Opec 168. Toplantısı Viyanada Başladı
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi 12 petrol bakanı, günlük 30 milyon varil olan petrol üretim kotasını yeniden belirlemek üzere bir araya geldi.

OPEC 168. Olağan Toplantısı, Avusturya’nın başkenti Viyana’da başladı. Yılda iki kez toplanan bakanlar, günlük 30 milyon varil olan petrol üretim kotasının değiştirilip değiştirilmemesini görüşüyorlar. Toplantıda ülkelerin büyük çoğunluğu, üretim kotasının aynen devam etmesinden yana görüş bildirdi. OPEC Toplantı başkanı ve Nijerya Petrol Bakanı Emmanuel Ibe Kachikwu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, petrol fiyatlarında son altı ayda yaşanan dalgalanmalara dikkat çekti. Fiyatların 60 dolardan 40 dolarlara kadar gerilediğini kaydeden Kachikwu, bunun nedeninin arz fazlalığı olduğuna vurgu yaptı.

Küresel ekonomik büyümenin küresel petrol talebinde günlük 1,5 milyon varil artacağını ifade eden Kachikwu, 2016 için günlük petrol talebinin 1,3 milyon varil büyümesini beklediklerini söyledi. Geçmişte çok zor günler geçirdiklerini kaydeden Kachikwu, tehditlerinin fırsatlara dönüştürülebileceğini ifade etti.[gallery link="file" ids="32879,32880,32881,32882"]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.