Ölüm orucundaki avukat Ebru ve Aytaç yaşasın

Ölüm orucundaki avukat Ebru ve Aytaç yaşasın
Ölüm orucundaki avukat Ebru ve Aytaç yaşasın

 

Adil yargılanma talebiyle 5 Nisan’dan buyana ölüm orucu sürdüren avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’a destek artarak çoğalırken yurttaşlar, Avukat Ebru ve Aytaç yaşasın diyerek,  “Ebru ve Aytaç eriyor, sesimizi duyun, yarın çok geç olabilir” diyerek tepki veriyor.

 

Grup Yorum solisti Helin Bölek ve bas gitaristi İbrahim Gökçek maruz kaldıkları konser yasaklarının kaldırılması amacıyla girdikleri ölüm orucunda taleplerinin karşılanmaması nedeniyle yaşamını yitirdi. Sadece Adil yargılanma talep ettiği için ölüm orucuna giren Mustafa Koçak da bu süreçte hayatını kaybeden isimlerden biri oldu.

 

Adalet arayanlar arasında avukatlar da var. Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi tutuklu avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal cezaevinde başlattıkları açlık grevini 5 Nisan Avukatlar Günü’nde ölüm orucuna çevirdiler.

 

 Adil yargılanma talebiyle ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'a destek için İstanbul, Ankara, Van, İzmir, Adana, Mersin ve Antalya başta olmak üzere çok kentte yapılan açıklamalarda, "Avukatları derhal serbest bırakın! Adalet sağlansın, Ebru ve Aytaç yaşasın!" denildi.

 

 

18 AVUKATA TOPLAMDA 159 YIL CEZA VERİLDİ

12 Eylül 2018'den beri cezaevinde bulunanan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar, 'terör örgütüne üye olmak' iddiasıyla tutuklandı. Gizli tanık beyanlarına dayandırılarak hazırlanan iddianame ile yapılan yargılamada Timtik ve Aytaç'ın da aralarında olduğu ÇHD üyesi 18 avukata toplam 159 yıl ceza verdi. Yargıtay aşamasına bulunan dosyaya ilişkin adil yargılanma talep eden Aytaç ve Timtik, dört aydan uzun süredir ölüm orucunda.

Savunmaya Özgürlük Platformu'nun 20 merkezde adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda ola avukatlara destek olmak açıklama yaptı.

 

 

ACİL ADALETE İHTİYACIMIZ VAR!

İstanbul'da gerçekleştirilen açıklama Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde yapıldı. Burada konuşan İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu, bugün açılan adliyelere adalet için geldiklerini belirterek, "Bizim adalete ihtiyacımız var. Üstelik avukatlar için avukatların adaleti ihtiyacı var. 3 ay sonra yine bunu haykırmak için buradayız. Bu kez zamanımız da az,  bekleriz diyecek takatimiz de yok. Acil ihtiyacımız var adalete. Yoksa Aytaç ve Ebru ile birlikte getireceğiz adaleti" dedi.

 

 

LÜTUF DEĞİL, ADALET İSTİYORUZ

Aynı saatlerde pek çok Baro Başkanının adalet için açıklama yaptığını hatırlatan Durakoğlu, "Acil adalet istiyoruz bugün, önce Aytaç ve Ebru için, sonra tutuklu bütün meslektaşlarımız için. Yurttaşlar için istiyoruz biz adil yargılanma hakkını. Lütuf istemiyoruz. Daha geçen gün ayeme başkanı bireysel başvurularda en çok ihlal kararı verilen dosyanın adil yargılanma hakkının ihlali olduğunu söyledi yüzde 52 ile. Bekleyemeyiz, giremeyiz Biz 52'lere. Meslektaşlarımız için Adil yargılanma hakkı talep ediyoruz" dedi.

 

 

AVUKATLAR BİLE ÖLÜME GİDEN BİR AÇLIK İÇİNDELER...

Durakoğlu'nun ardından Avukat Çiğdem Akbulut, Ebru Timtik'in mektubunu okudu.  "Bu sesleniş asla bir alışkanlıkla, altı boş olarak yazılmış değil. Bizim için değerlisiniz. Ama ülkemiz için daha çok değerlisiniz. Sosyal medya hesabında bir beğeni işaretinin bile soruşturma konusu yapıldığı ülkede, korku ikliminde; virüs kapmayı, soruşturmaya uğramayı, polis tarafından itilip kakılmayı göze alıyorsunuz" diye seslenen Timtik mektubunda şu ifadeleri kullandı:

“Avukatlar bile etkili bir yol bulamıyorlar, ölüme giden bir açlık içindeler. Uzaktan da baksanız yakından da baksanız bu kadar basit aslında. Dün cübbemizi giyerek savunduklarımızı bugün açlığımızla savunuyoruz."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.