Milletvekilliği düşürülen HDP'li Farisoğulları ve Güven ile CHPli Berberoğlu gözaltında

Milletvekilliği düşürülen HDP'li Farisoğulları ve Güven ile CHPli Berberoğlu gözaltında
Milletvekilliği düşürülen HDP'li Farisoğulları ve Güven ile CHPli Berberoğlu gözaltında

 

 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, milletvekilliği düşürülen HDP’li Güven ve Musa Farisoğulları hakkında yakalama kararı çıkardı. Karar ardından Farisoğulları Diyarbakır’dan Ankara’ya gitmek için yola çıkmıştı, Diyarbakır Urfa karayolu yolu üzerinde gözaltına alındı. Farisoğulları’ndan hemen sonra Leyla Güven daha sonrada CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’da gözaltına alındı.

 

TBMM’de milletvekilliği düşürülen HDP'li Musa Farisoğulları, Diyarbakır'da gözaltına alınmasını Twitter hesabından bir paylaşım yaparak duyuran Farisoğulları, "Genel Merkezimize gitmek üzere Diyarbakır'dan Ankara'ya giderken, az önce gözaltına alındım" dedi. zSağlık kontrolü için hastaneye götürülen Farisoğulları’nın Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’ne götürüleceği öğrenildi.

Farisoğulları, Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 9 yıl, Güven ise yine aynı mahkemece, aynı suçtan yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis cezası verilmişti. Farisoğulları ve Güven’e yargılandıkları davada verilen cezalar, Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından onanmıştı.

 

 

LEYLA GÜVEN’DE GÖZALTINA ALINDI

Vekilliği düşürülen DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven yakalamama kararı ardından gözaltına alındı. 

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada, KCK ana davası kapsamında aldığı 6 yıl 3 ay hapis cezasından kalan 2 aylık ceza nedeniyle  Diyarbakır'da evinde gözaltına alınan Güven, kontrollerin ardından Diyarbakır Adliyesi’ne götürüldü.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'da İstanbul'da gözaltına alındığı öğrenildi. 

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ile CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun milletvekillikleri, haklarında kesinleşmiş cezalar bulunduğu gerekçesiyle düşürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.