Milletvekili Toğrul; Mafyatik düzen bir kez daha ifşa oldu

Milletvekili Toğrul; Mafyatik düzen bir kez daha ifşa oldu
Milletvekili Toğrul; Mafyatik düzen bir kez daha ifşa oldu

 

ANKARA- BEKİR ŞAHİN; TBMM İdare Amiri HDP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Toğrul, bu sefer KHK mağdurlarını TBMM’ye taşıdı. Milletvekili Toğrul, Hukuk dışı politikalarla on binlerce kamu emekçisinin hukuksuzca ihraç edildiklerini belirterek, iç ve dış kamuoyunun gözünü boyamak için hukuk dışı bir komisyon kurulduğunu, bu komisyon mağduriyetleri gidermek yerine mağduriyeti yıllara yaydığına vurgu yaptı. İnternet Haber isimli Youtube kanal sahiplerinden gazeteci Süleyman Özışık, yazısında itiraf ettiği FETO BORSASI olaraktan bilinen bu yapılanmayı, yaşanan kirliliği, çürümüşlüğü ve mafyatik düzeni bir kez daha ele verdiğine dikkat çekti.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğü ’nün 96’ıncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılması talebi ile başvuran; TBMM İdare Amiri HDP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Toğrul, başvurusunda, İnternet Haber isimli Youtube kanal sahiplerinden gazeteci Süleyman Özışık, OHAL inceleme komisyonuna ilişkin yapmış olduğu açıklamalar ile iktidarın sivil darbesini ifşa ettiğine dikkat çekti. Toğrul, yaşanan kirliliği, çürümüşlüğü ve mafyatik düzeni bir kez daha ele verildiğini kaydetti. www.yenicizgihaber.com

 

Hukuk devletlerinde yargıya kolay ulaşılması gerekirken, KHK’lılar 4 yıldır yargıya ulaşamadıklarını belirten HDP Milletvekili Mahmut Toğrul, TBMM Başkanlığına verdiği önergesinde “Hukuk devletlerinde anayasa ve yasalar geçerlidir ancak Süleyman Özışık gibilerin itiraflarından bir kez daha görüyoruz ki, anayasa, yasalar ayaklar altına alınmıştır. Devlet kurumları talimatla çalışarak iflas etmişken, Süleyman Özışık’ın kefilliği ile KHK’lıların “masum” olup olmadığına karar verilmektedir” diyerek şöyle devam etti;

 

18 Haziran 2021 tarihli yayında haklarında ihraç kararı verilen kişiler açısından şu ifadeleri kullanmıştır. ‘Ben gerek Süleyman Soylu’ya gerek OHAL İşlemleri Komisyonu’na gerek diğer mercilere bugüne kadar masum olduğuna inandığım binlerce kişinin dosyasını götürdüm. Dedim ki bu insanlar eğer masum çıkmazsa hesabını benden sorun. Araştırmalar yapıldı, hepsinin bir iftiraya kurban gittiği anlaşıldı ve görevlerine iade edildiler.’

Hukuk dışı politikalarla on binlerce kamu emekçisi hukuksuzca ihraç edilmiş, iç ve dış kamuoyunun gözünü boyamak için hukuk dışı bir komisyon kurulmuştu. Bu komisyon mağduriyetleri gidermek yerine mağduriyeti yıllara yaymıştır. Bunun üstüne bir de Özışık’ın ifşasından anlaşıldığı kadarıyla siyasal çıkara bir de maddi çıkar eklenmiştir. Bu maddi çıkar kamuoyunda uzun bir zamandır ‘FETO BORSASI’’ olarak bilinmektedir. Özışık yapmış olduğu açıklamalar ile böyle bir borsa olduğunu itiraf etmiştir.”

 

TBMM İdare Amiri HDP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Toğrul, Bakan Soylu yanıtlamasını istemi ile verdiği önergesinde şunları sorup yanıtını istedi. www.yenicizgihaber.com

 

1-         OHAL Komisyon`un çalışmasını düzenleyen usul ve esaslara göre Komisyon, başvurucu hakkında birçok kurumdan (İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Valilikler de dahil olmak üzere) başvurucunun herhangi bir terör örgütüyle ilişkisi olup olmadığına dair bilgi isteme yetkisine sahipken Süleyman Özışık hangi sıfatla delil mahiyetinde bilgiler iletmiştir?

2-         OHAL işlemleri inceleme Komisyonu’nun çalışma usulleri içerisinde herhangi bir kişiden emir ve talimat doğrultusunda karar verme yöntemi var mıdır?

3-         Süleyman Özışık kimdir? Dosyalar niçin ona gidiyor? Madem dosyalar Süleyman Özışık gibi tiplere gidecekti komisyon neden kuruldu?

4-         Komisyon, suç isnadına ilişkin delil toplama ve değerlendirme yetkisini gazetecilere de mi tanımıştır? Özışık’ın “Diğer merciler” dediği kim ya da hangi kurumlardır?

5-         Süleyman Özışık hangi vasıfla dosyalara ulaştı ve hangi vasfıyla binlerce kişiye kefilliği kabul edildi? Süleyman Özışık’ın OHAL komisyonuna götürdüğü binlerce dosya kime aittir?

6-         Süleyman Özışık’ın bakanlığınıza gönderdiği dosyaları bakanlığınız nasıl bir mekanizma ile bu dosyalara bakıp iade ve kabul etme kararı vermiştir?

7-         OHAL komisyonu Süleyman Özışık’ın getirdiği binlerce dosyada iade kararını neye göre vermiştir, talimatı kimden almıştır? Bu şekilde iade edilenlerin sayısı kaçtır?

8-         Sıkça duyduğumuz KHK borsasında “ihraçların rüşvetle iade edildikleri” iddiası gerçek midir? Gerçek ise kurulan borsanın başında kim ya da kimler vardır?

9-         Üyeleri ihraç edilen başta KESK konfederasyonu olmak üzere diğer konfederasyonlar OHAL komisyonu ile görüşemez ve dosya sunamaz iken Süleyman Özışık gibi karanlık tipler nasıl ve hangi sıfatla OHAL komisyonuyla görüşebilmektedir? www.yenicizgihaber.cçom YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.