Milletvekili Toğrul; KHK ile hukuksuzca ihraç edilenlere hukuk yolu kapatıldı”

Milletvekili Toğrul; KHK ile hukuksuzca ihraç edilenlere hukuk yolu kapatıldı”
Milletvekili Toğrul; KHK ile hukuksuzca ihraç edilenlere hukuk yolu kapatıldı”

 

ANKARA- YENİ ÇİZGİ: TBMM İdare Amiri ve HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden sonra kamuda yaklaşık 130 bin insan herhangi bir adli ve idari soruşturma yapılmadan, sadece "İsimleri ekli listededir." denilerek kamudan ihraç edildiklerini belirterek, “O kadar nefret tohumu ekildi ki "Ağaç kabuğu yesinler." diye suçlandılar. Bu insanların kamuda çalışması engellendiği gibi, özel sektörde de çalışması engellendi yani hayatını idame etmeleri engellendi, pasaportlarına el konuldu ve bu insanlar açlığa hatta -deyim yerindeyse- sivil ölüme mahkûm edildiler. KHK ile hukuksuzca ihraç edilen bu insanların, sadece kendileri cezalandırılmadı; eşleri, aileleri, çocukları cezalandırıldı. Peki, hukuk yolu açık mıydı? Hukuk yolu tamamen kapatıldı” dedi.

 

Milletvekili Mahmut Toğrul TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerinde bu konuyu gündeme taşıyarak AKP döneminde yaratılan ve hâlâ kanayan bir yara olarak devam eden KHK'liler, hukukun üstünde zorla oluşturulan zalim OHAL Komisyonu ve Barış Akademisyenlerinin durumuna vurgu yaptı.

 

2017'de iki yıllığına aslında hukuksal hiçbir temeli olmayan "OHAL Komisyonu" adı altında

oluşturulan komisyon tam altı yıldır -güya- durumlarını inceliyor iddiası ile insanlara zulmettiğini hatırlatan milletvekili Toğrul, “Altı yıldır bu Komisyon maalesef bu incelemeleri hâlâ bitirmedi; en son Mayıs 2022'de açıklama yaptı ve hâlâ durumu belli olmayan, durumu açıklanmayan 3 bin civarında insan vardı. Peki, bu Komisyon neye göre karar veriyordu? Gerçekten bir kurala oturan hiçbir yönü yoktu, söyledikleri sadece: "Kurum bilgisine göre karar veriyoruz." Peki, kurumlar zaten bu listeleri vermişti; kurumların verdiği bu bilgiler doğru muydu? Kesinlikle doğru değildi. Ama bir yandan da bu Komisyona maalesef ulaşanlar -biliyorsunuz- bir şekilde işlerini hallettiler. Bunu nereden biliyoruz, biliyor musunuz değerli arkadaşlar? Biliyorsunuz, İnternet Haber'in sahibi bir yandaş gazeteci vardı, Süleyman Özışık. Ne demişti Süleyman Özışık? "Ben, gerek Süleyman Soylu'ya gerek OHAL Komisyonuna gerek diğer mercilere bugüne kadar masum olduğuna inandığım binlerce kişinin dosyasını götürdüm ve dedim ki 'Eğer bunlar masum çıkmazsa hesabını benden sorun.' ve araştırmalar yapıldı, masum oldukları anlaşıldı, görevlerine iade edildiler." dedi. Yani Süleyman Soylu ve OHAL Komisyonu, Süleyman Özışık'ın artık yaklaşımına mı güvendiler, yoksa burada maddi, siyasi bir çıkar mı döndü, onu kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

 

ALTI YILDIR BU İNSANLARA ZULMEDİYORSUNUZ.

Barış imzacısı akademisyenler akademisyenler hakkında, en yüksek mahkeme, Anayasa Mahkemesi hak ihlali kararı verdiğini hatırlatan Mahmut Toğrul şöyle devam etti:

“Yerel mahkemelerde beraat ettiler ama hukukun üstünde, Anayasa Mahkemesinin üstünde hukuksuzca oluşturulmuş OHAL Komisyonu onlar hakkında, hepsi hakkında ret gerekçesi verdi, reddetti başvurularını. Bu insanlar hâlâ zulme uğruyorlar ve bu insanlar hâlâ zulüm çekiyorlar.

 

Bu insanlar OHAL Komisyonuna gittiler, reddedildiler; muhtemelen yerel mahkemeler de ret kararı verecekler. Peki, bu, kime gidecek? Anayasa Mahkemesine gidecek. Anayasa Mahkemesi zaten bu bildiriye imza atmanın "ifade özgürlüğü" kapsamında olduğunu söylemiş ve hak ihlali kararı vermiş. Siz bu insanlara niye zulmediyorsunuz değerli arkadaşlar, söyler misiniz?

 

İnanın bugün AKP'nin çöküşünden bahsediliyorsa bunun en önemli nedeni insanlara zulmetmeniz; kul hakkı yemeniz; insanların doğmamış bebelerinin kanına, emeğine göz koymanız. Onun için çökeceksiniz, onun için kaybedeceksiniz ve elbet bir gün bunun, bu zulmün hesabı adil hukuk önünde sorulacaktır. Bu insanların çektiği acılara derhâl son verin.”  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.