Milletvekili Toğrul Gaziantep'te yapıların depreme dayanıklığını sordu

Milletvekili Toğrul Gaziantep'te yapıların depreme dayanıklığını sordu
Milletvekili Toğrul Gaziantep'te yapıların depreme dayanıklığını sordu

ANKARA-HDP Gaziantep Milletvekili TBMM İdare Amiri Mahmut Toğrul Gaziantep’te mevcut yapı stoklarının depreme ne kadar dayanıklı olup olmadığına dair bir envanter çalışmasının yapılması amacıyla bir araştırma komisyonu kurulması için TBMM'ye araştırma önergesi verdi.

Konuyla ilgili olarak HDP Gaziantep Milletvekili TBMM İdare Amiri Mahmut Toğrul verdiği önergede Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından cevaplandırılması üzerine yönelttiği soru önergeler şöyle;

Gaziantep'teki binaların ne kadarı depreme dayanıklıdır ne kadarı değildir? En son Gaziantep’te zemin etüt çalışması ne zaman yapıldı? Zemin etüt çalışmasına göre depreme dayanıklı ve dayanıksız bölgeler tespit edildi mi? Tespit edildi ise hangi bölgeler risklidir?

Gaziantep ilinde, kaç "acil toplanma alanı" bulunmaktadır? Bu "acil toplanma alanlarının" açık adresleri ve ilçelere göre dağılımı nedir? Gaziantep ilinde, olası bir deprem durumunda, "acil toplanma alanlarının" büyüklüğü nedir? İl ve ilçelere göre ayrı ayrı belirtilmek suretiyle her alan ortalama kaç metre karedir? Toplanma alanlarına her metrekareye kaç kişi düşmektedir?

Gaziantep ili ve ilçelerindeki tüm okul, hastane ve kamu binalarında depreme dayanıklılık testi yapılmış mıdır? Bu yapılardan kaçı risklidir? Riskli yapılar için bakanlığınız ne gibi tedbirler almıştır?

Gaziantep’in güncel depremsellik durumu ve deprem bölgeleri haritaları en son ne zaman güncellenmiştir? Mevcut yapı stokunun depreme ne kadar dayanıklı olup olmadığı tespit edilmiş midir?

Deprem master planı bulunmayan Gaziantep’te ne zaman deprem master planı hazırlamayı düşünüyorsunuz? 2015 yıllından beri Gaziantep IMO tarafından üzerinde çalışma yürütülen ve ön protokolü hazır olan deprem master planın ihalesi ne zaman yapılacaktır?

Deprem master planı olmayan kentte yetersiz olan deprem toplanma alanları Gaziantep Büyükşehir Belediyesi eliyle neden satılmaktadır?

Deprem toplanma alanlarının imara açılmasına dair imar değişikliğinin iptal için idare mahkemelerinin yürütmeyi durdurma kararları neden hiçe sayılarak 15 katlı binalar yapılmaya devam ediliyor?

Gaziantep’teki deprem toplanma alanlarından özelleştirilme ve ticarileştirmeye açılmış olan bölgeler nerelerdir?

Bir deprem ülkesi olan Türkiye’de hangi gerekçe ile defalarca imar affı getirilip imar planı içinde yer almayan ve denetimi tam yapılmamış olan kaçak yapılara af tanınmıştır?

İmar barışında Gaziantep’te kaç yapı kayıt altına alınmıştır? Kayıt altına alınan yapıların depreme dayanaklı olup olmadığına dair bir tespit yapılmış mıdır? YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.