Kurbanlığa eziyet edene ceza geliyor

Kurbanlığa eziyet edene ceza geliyor
Kurbanlığa eziyet edene ceza geliyor
Kurbanlığa eziyet edene ceza geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı'nda yapılacak kesimlerde hayvanlara eziyet edilmemesi uyarısında bulunarak, 'Aksi takdirde hayvan başına 2 bin lirayı aşan idari para cezaları uygulanacak' dedi.

'GÜZEL BAYRAMA HALEL GETİRMEYELİM'

Bakan Eroğlu, Kurban Bayramı'nın, insanların iyilik ve merhamet hislerini ortaya çıkarması bakımından önemli olduğunu belirtti. 'Dini vecibemizi yerine getirip elimizde bulunanları ihtiyaç sahipleriyle paylaşırken, hayvanlarımıza eziyet ederek bu güzel bayrama halel getirmeyelim' diyen Eroğlu, hayvanların uygunsuz şekilde yakalanması, uygun olmayan gereçlerle ve şartlarda kesilmesi gibi insani ve dini bakımdan yakışmayan durumların, kurbanlıkların gereksiz yere acı çekmesine neden olacağını söyledi.

HAYVANA KÖTÜ MUAMELE YASAK

Hayvanlara her türlü kötü muamelenin yaptırıma tabi olduğunu vurgulayan Eroğlu, kanuna göre, hayvanlara kasıtlı kötü davranan, acımasız ve zalimce işlem yapan, döven, aç, susuz, aşırı soğuk ve sıcağa maruz bırakan, bakımlarını ihmal eden, fiziksel ve psikolojik acı çektirenlere de 437 lira ceza uygulanacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.