KESK Kadın Meclisi; Kadınlar öldürüldükçe, katliamcılar cesaretleniyor

KESK Kadın Meclisi; Kadınlar öldürüldükçe, katliamcılar cesaretleniyor
KESK Kadın Meclisi; Kadınlar öldürüldükçe, katliamcılar cesaretleniyor

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN:  Gaziantep KESK Kadın Meclisi kadın cinayetleri ve kadına şiddette dikkat çekerek Cezasızlık politikasından ve iktidarın kadın düşmanlığından cesaret alan erkek faillerin her gün kadınları katletmeye devam ettiklerine dikkat çekti. KESK’li kadınlar aynı zamanda katillerin mağdur aileleri sindirmek ve baskı altına almak için çeşitli bahaneler ileri sürerek suç duyurularında bulunduklarına da vurgu yaptılar. Örnek Feray Şahin’i katleden katil F.Burak Aykul’un Şahin ailesi hakkında suç duyurusunda bulunduğu gibi diye ifade edildi.

 

Kadın cinayetleri ülkede artarak devam ederken, kadınlar ise hemcinslerine sahip çıkmaya devam ediyor. Gaziantep KESK Kadın Meclisi kadına şiddet ve kadın cinayetlerine yönelik ortak açıklama yaparak yaşanan bu acı olaylardan hükümetin sorumlu olduğuna vurgu yaptılar.

 

KESK Kadın Meclisi’nin yaptığı ortak açıklama şöyle:

Kadınlar her gün evde, işte, okulda, sokakta erkek ve erkek devlet şiddetine maruz kalmakta ya da şiddet tehdidi altında yaşamlarını sürdürürken, siyasal iktidar kadına yönelik şiddeti önlemek ve kadın kazanımlarını geliştirmek yerine, kadın kazanımlarını yok etmeye çalışıyor.  Kadınlar öldürüldükçe, katliamcılar cesaretleniyor; kadınlar katliama uğradıkça eril, erkek egemen zihniyet kendini meşru hissediyor; kadınlar öldürüldükçe her kadın yaşamla ölüm arasında gidip geliyor. Cezasızlık politikasından ve iktidarın kadın düşmanlığından cesaret alan erkek failler her gün en az kadınları katletmeye devam ediyor.

 

3 Eylül 2020’de boşanma arifesinde olan evinin balkonunda şüpheli şekilde düşerek yaşamını yitiren Sezay KOÇAK ÖZAHİ’nin yargılama süreci hala devam ediyor. Aksine adalet arayan aileye farklı gerekçelerle suç duyurularında bulunuluyor. Tıpkı adalet arayan, 19 Eylül 2017’de yaşadığı evde özel hareket polisi Fatih Burak Aykul tarafından ateşli silahla katledilen Feray Şahin’in ailesine suç duyurularında bulunulduğu gibi.

 

Biz kadınlar yaşadığımız her türlü erkek-devlet şiddetinin karşısında birlikte mücadele ederek ve birbirimizle dayanışarak kazanacağımızı biliyoruz. Yılmadan ve bıkmadan yıllardır söylediğimizi buradan bir kez daha ifade ediyoruz; “Kadına Yönelik Şiddet Münferit Değil, Politiktir” bu şiddeti önlemenin yolu sadece “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Faaliyet Planı ” değil, en önemli yolu toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaşamın her alanında sağlanmasından geçer. Şiddeti önlemenin yolu, İstanbul sözleşmesinin tüm maddeleriyle birlikte hayata geçirilmesinden, caydırıcı yargı kararlarından, iktidarların şiddeti besleyen gerici, militarist, kadın düşmanı ayrımcı politikalarından vazgeçmesinden geçer.” www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.