Kerry, Atinada Çiprasla Görüştü

Kerry, Atinada Çiprasla Görüştü
Kerry, Atinada Çiprasla Görüştü
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, günübirlik ziyaret gerçekleştirdiği Atina’da Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras ile bir araya geldi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, görüşmenin başlangıcında Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras’a Yunanistan’ın ekonomik zorluklarla başa çıkmasını takdirle karşıladıklarını söyledi. ABD’nin Yunanistan’da ekonomik krizden çıkması konusunda yardımcı olmak istediğini ifade eden Kerry, Yunanistan’ı kapsayıcı stratejik enerji projeleri konusunda överek böylece Rus gazı konusunda Avrupa’ya olan bağlılığın azalacağını ifade etti. Yunanistan’ın borç ve mülteci krizi ile mücadele etmesine rağmen ekonomik reformlar konusunda destek verdiğini dile getiren Kerry, Yunanistan ve ABD’nin yakın bir işbirliği içinde olduğunu bildirdi.

Kerry’nin Atina’daki gerçekleştirdiği temaslarda ziyareti kapsamında Kıbrıs sorunu, Yunanistan-Türkiye ilişkileri, Trans Atlantik Boru Hattı, borç indirimi, güvenlik, Makedonya ile isim sorununun ele alındı.[gallery link="file" ids="32988,32989"]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.