Karanlık Dünyalarını Fırça Ve Boyalarıyla Rengarenk Hale Getiriyorlar

Karanlık Dünyalarını Fırça Ve Boyalarıyla Rengarenk Hale Getiriyorlar
Karanlık Dünyalarını Fırça Ve Boyalarıyla Rengarenk Hale Getiriyorlar
Afyonkarahisar’da bir grup engelli, geri dönüşüm ürünleri üzerinde yaptıkları boyama ile adeta karanlık dünyalarını rengarenk hale getirirken, aynı zamanda imkan verildiğinde her şeyi yapabileceklerini de kanıtlamış oluyorlar.

Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi üyesi yaklaşık 15 engelli, ahşap boyama kursunda kozalak, pet şişe ve dondurma çubuğu gibi materyallerle yaptıkları ürünlerle, “İmkan verildiği müddetçe yapamayacağım şey yok” diyorlar. Kent Konseyi Engelliler Meclisinde bir araya gelen engelliler boya ve fırçaları ile yaptıkları ürünleri büyük bir zevkle boyarken, aynı zamanda karanlık dünyalarını da rengarenk bir hale getiriyorlar.

Ahşap boyama kursu ile ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine bilgi veren Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Nilgün Akgün, engelli bireylerin toplumun her katmanında olduğunu ve ahşap boyama kursunun da bunun en iyi örneklerinden birisi olduğunu ifade etti. Kursta engellilerin bir aile gibi bir arada yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Akgün, “Boyamaya yatkın olanlar boyamam yapıyor, daha doğrusu hepimiz her şeyi yapabiliyoruz. CD’lerden ayna kenarlıkları, kozalaklardan süsler yapıyoruz. Ahşap boyamalar, tepsiler, kalemlikler aklınıza gelebilecek her şeyi yapıyoruz” dedi.

“NE KADAR ÇOK İMKAN O KADAR ÇOK ENGELSİZ İNSAN”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne de değinen Başkan Akgün, “Bugün için ‘kutlu olsun’ demek aslında bir adet haline gelmiş. Ama ben öyle demeyeceğim, tüm Türkiye ve arkadaşlarıma TSD olarak ‘engelsiz yarınlar diliyorum” ifadesini kullandı.

Açılan kurs ile aslında engellilerin ‘engelin olmadığını’ bir kez daha göstermiş olduklarını kaydeden Başkan Akgün şunları söyledi:

“İmkanlar verildiği müddetçe yapamayacağımız şey yok. Sevgili büyüklerimize buradan sesleniyoruz, ne kadar çok imkan o kadar çok engelsiz insan. Kurs ile arkadaşlarımız sosyal sorumluluklarını yerine getirirken, aynı zamanda evden çıkmanın heyecanını yeni arkadaşlar edinmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Kurs ile hep birlikte aile olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

“HERKES HER ŞEYİ YAPABİLİR”

Dekoratif Ahşap Boyama Kursu eğitmeni Gülbahar Yılmaz ise engelli bireylerle çalışmanın çok zevkli olduğunu vurgulayarak, “Engel diye bir şey yok arkadaşlarımız her şeyi başarmakta şu anda. Ahşap boyası yapıyorlar. Çoraptan süsler yapıyorlar. CD’likten aynalar yapıyorlar. Buna benzer bir sürü geri dönüşüm, pet şişe kapaklarından şu anda abajura başladık. Arkadaşlarımız gerçekten başarılı. Hiç kimse evlerinde oturmasın bu tür kurslara gelsin. Yapamam diye bir şey yok, herkes her şeyi yapabilir” diye konuştu.

Kursta hünerlerini sergileyen engelli bireylerden Esra Işık ise boyadığı kozalakları büyük bir zevkle kameraları anlatırken, aynı zamanda bugün ürettikleri ürünlerden oluşan bir de sergi açacaklarını kaydetti.[gallery link="file" ids="30965,30966,30967,30968"]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.