KAMUOYUNA

KAMUOYUNA
.

Yeni Çizgi Gazetesi’nden ilkeli duruş

Yeni Çizgi Gazetesi, Kamu hizmeti yapan özel bir kurumdur.

Biz gibi gerçek, objektif, ilkeli bağımsız gazetecilik yapan, basın mensupları ve yayın kurumlarının en önemli gelir kaynağı, reklam ve ilandır.

Bu nedenle, başta belediyeler olmak üzere resmi, yarı resmi, özel kurum ve kuruluşlar ile siyasiler, STKlar reklam, tanıtım içerikli taleplerini, duyurularını, mesajlarını, basın açıklaması yoluyla kamuoyu ile paylaşma yöntemi basına hem bir yük, hem de zayıflatma ve etkisizleştirme yöntemedir.

Basının çok zor koşullarda görevini yaptığı, şu sıralar yaşanan hu haksızlığa biz alet olmak istemiyoruz. Çünkü kamu hizmeti veren ve tek gelir kaynağı reklam ve tanıtım olan medyanın zayıflatılması, etkisizleştirilmesi, itibarsızlaştırılması gibi olumsuzluklardan biz yokuz.

TGC Temsilcisi ve Yeni Çizgi Gazetesi olarak bu haksızlığa son vermek için bundan böyle bedeli ödenmeyen reklam ve tanıtım içerikli basın açıklamalarına kesinlikle yer vermeme kararlılığımızı sürdürmekteyiz.

Bu tavrımızı ve niyetimizi bayram ilanları içinde paylaşarak bilgilendirme yapmıştık ve aynı tavrımızı da sürdürdüğümüzü paylaşmak istedik.

Aynı samimiyeti gösterecek olan tüm basın kuruluşlarına şimdiden teşekkür eder "Birlik olma zamanı" diyerek çağırımızı yenilemek istedik.

Kamuoyunun bilgisine.

NOT: TGC üyeliği için, üyelik başvuru koşulları TGC Web sayfasından mevcut olup üye olmak isteyenlerin başvurusu kabul edilmektedir.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Temsilcisi ve

Yeni Çizgi Gazetesi sahibi

BEKİR ŞAHİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.