Kadınlar Türkiye’yi adım adım dolaşarak İstanbul Sözleşmesine sahip çıkacak

Kadınlar Türkiye’yi adım adım dolaşarak İstanbul Sözleşmesine sahip çıkacak
Kadınlar Türkiye’yi adım adım dolaşarak İstanbul Sözleşmesine sahip çıkacak

  

 

ANKARA- YENİ ÇİZGİ; CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, kadına yönelik şiddetle mücadele için hayata geçirdikleri "Yaşam Hak" projesi kapsamında 81 ili dolaşacaklarını açıkladı.

 

 

İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının ardından kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamındaki çalışmaları hızlandırdıklarını belirten CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka, projenin adını taşıyan "YaşamHak" otobüsüyle 81 ile gideceklerini söyledi.

 

Nazlıaka, "İl il, ilçe ilçe, mahalle mahalle, sokak sokak gezeceğiz ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında yüreklerimizi vatandaşlarımızla birleştireceğiz. Bu projede kız kardeşlerimize haklarını anlatacağız, onara 'yalnız değilsin biz varız' diyeceğiz" diye ifade etti.  

 

Yaşam Hak Projesi kapsamında parti genel merkezinde oluşturulan 444 82 85 numaralı çağrı hattını arayan kadınlara yardımcı olduklarını ifade eden Nazlıaka, bu kadınlara ücretsiz hukuki ve psikolojik destek hizmeti sunduklarını kaydetti.

 

Yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve akademisyenler bir araya geleceklerini söyleyen Nazlıaka, "Hedefimiz çok net, kadın cinayetlerini durdurmak, kadına yönelik şiddet konusunda farkındalığı arttırmak. Hedeflerimize kadın kollarımızın örgütlü gücüyle ulaşacağız. İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması noktasındaki kararlığımızı da kadınlara anlatacağız" şeklinde konuştu. www.yenicizgihaber.çcom YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.