İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı. Akşener: Sizden korkan sizin gibi olsun

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı. Akşener: Sizden korkan sizin gibi olsun
İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı. Akşener: Sizden korkan sizin gibi olsun

 

İYİ Parti'nin Merter'deki İstanbul İl Başkanlığı binasına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Saldırganın silahından çıkan kurşun, parti binasının camına isabet etti. Parti binasındakilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis geldi. Polis inceleme başlatırken saldırganın kaçtığı öğrenildi. Polis, binada incelemelerini sürdürüyor

 

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'na düzenlenen silahlı saldırı sonrası açıklamalarda bulundu.  Akşener'in açıklamasında,  "Sana cumhurbaşkanı demem lazım ama cumhurbaşkanı böyle konuşmaz. Recep Bey’in tehdidi üzerine partimiz 1. kattan ve 3. kattan kurşunlanmıştır.

 

‘Sen bu işleri yanlış yapıyorsun bayan’ dendi evim basıldı. Bu defa da beni kendinle uğraştırma denildi. Bugün de partimizin İstanbul İl Başkanlığı 2 yerden kurşunlandı.

 

Türkiye bir kabile devleti olamaz. Bu ucube sistem üzerinden yönetilemez. Siyasi partilerin seçime 1,5 ay kala korkutulmaya çalışılması kabul edilemez. Biz korkmayız. Bu seçmene yapılan büyük bir hakarettir. Aziz milletim bu ucube sistemin devamı halinde bugün bize yarın size. Meral Akşener'i korkutacak adam daha anasından doğmadı. Korkmuyorum Recep Bey."

 

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından açıklamada, “Sabah saatlerinde saldırı olmuş. Biz il binasına geldiğimizde cama isabet etmiş bir kurşun olduğunu gördük. Kurşun camı delerek kafe bölümünde bulunan bir sandalyeye isabet etmiş ve sandalyeye saplanmış halde bulduk. Emniyet inceleme yapıyor” denildi.

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN DESTEK

CHP lideri ve 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Akşener'e destek mesajı paylaştı. Saldırıyı sert bir dille kınayan Kılıçdaroğlu, "Meral Hanım güçlü bir liderdir, Asena’dır, böyle korkutamazsınız. Faillerin derhal yakalanmasını ve yargı önüne çıkarılmasını bekliyorum" dedi.

 

İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, sosyal medya hesabından silahlı saldırıya ilişkin görünütüyü paylaşarak, "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlandı. Olay yeri inceleme ekipleri araştırmalarına devam ediyor" dedi.

 

 

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, partinin İstanbul İl Başkanlığı’na yönelik silahlı saldırı ile ilgili Twitter hesabından; “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kullandığı tehdit dili sonrası meydana gelen bu saldırıyı millet vicdanına bırakıyoruz” açıklamasını yaptı.

 

 

Silahlı saldırının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter'dan tepki gösterdi. İmamoğlu, "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırıyı kınıyorum. Dostlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirken, faillerin bir an evvel adalete teslim edilmesi beklentimizin de altını çiziyorum" dedi.

 

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu; İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım’ı arayarak geçmiş olsun dileklerini ve dayanışma mesajını iletti. Kaftancıoğlu, Twitter'dan yayınladığı mesajda, "İyiliğin karşısında kurşunlarınızın bile etkisi olmaz, olmayacaktır. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: TAHKİKAT BAŞLATILDI

İstanbul Valiliği, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yapılan silahlı saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Valilik konuyla ilgili tahkikat başlatıldığını belirterek şunları ifade etti:

"Bugün saat 11.00 sıralarında İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı görevlilerince Zeytinburnu İlçesi’nde bulunan İl Başkanlığı binasına mermi isabeti olduğu ihbar edilmiştir. Yapılan ihbar üzerine; ivedilikle İl Emniyet Müdürlüğü uzman ekipleri olay yerine sevk edilerek, inceleme çalışmaları başlatılmıştır. Elde edilen ilk tespitlere göre, İl Başkanlığı binası ile yanındaki iş merkezi binasına mermi isabeti olduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır." 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.