İmamoğlu davasında verilen karara her kesimden tepkiler çığı gibi

İmamoğlu davasında verilen karara her kesimden tepkiler çığı gibi
İmamoğlu davasında verilen karara her kesimden tepkiler çığı gibi

 

İSTANBUL- YENİ ÇİZGİ : İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu “ahmak” cümlesinden dolayı yargılandığı Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesinde hakkında kamu görevlilerine karşı hakaret suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasında Siyasi yasak getiren 53 madde uygulandı. Karar İstinaf Mahkemesi ve Yargıtay'da kesinleşirse İmamoğlu'nun belediye başkanlığı düşecek, hiçbir seçimde aday olamayacak.

 

İmamoğlu’na verilen haksız, hukuksuz karara tepkiler dinmiyor. Siyasilerden belediye başkanlarına kadar her kesim tepkilerini sosyal medyada ve basın yoluyla kamuoyu ile paylaştı.

Bu arada 6 masada yer alan liderler yarın İstanbul’da İmamoğlu’na destek mesajı verecek. Türkiye'nin 11 Büyükşehir Belediye Başkanı da, Ekrem İmamoğlu'na destek için yarın Saraçhane'de İmamoğlu ile liderlerin açıklamalarına katılıyor.

 

ANKARA BB BAŞKANI: MANSUR YAVAŞ: Bugün alınan karar adaletten ve hukuktan bağımsızdır. Hiçbir siyasi çıkarın, halkımızın iradesinden üstün olmasını kabul etmiyoruz.

El ele çıktığımız bu yolda biz daima doğrudan yana olacağız başkanım

 

İZMİR BB BAŞKANI TUNÇ SOYER: 16 milyon İstanbullunun iradesini ve somut delilleri göz ardı edenlere, hiçbir yol arkadaşımızı kurban etmeyiz. Hak, hukuk, adalet için. İstanbul yolundayım.

 

MERSİN BB BAŞKANI VAHAP SEÇER: Bugün demokrasi tarihimizin kara günüdür. Bu günleri aşarak daha da güçleneceğiz. Hep beraber yarın İstanbul’da olacağız!

 

ESKİŞEHİR BB BAŞKANI YILMAZ BÜYÜKERŞEN: "Haktan, hukuktan, adaletten ve gerçeklerden uzak, siyasi baskı ile verilen bu ceza sevgili Ekrem İmamoğlu’na değil, hukukun üstünlüğüne inanan milyonlarca yurttaşımıza verilmiştir. Sevgili Ekrem kardeşime destek için Saraçhane yolundayım" açıklamasında bulundu.

 

CHP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI AYLİN NAZLIAKA: Konya’dan davayı takip ettim. Karara isyan ediyorum! 16 milyonun iradesi gasp edilemez.

 

  1. CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL: "Bugünkü mahkeme kararı sadece Ekrem İmamoğlu'na değil Türkiye’ye karşı yapılan büyük bir haksızlıktır. Millet iradesi her şeyin üstündedir."

 

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER: "Asıl mahkeme burası. Saraçhane’de kurulan mahkeme. Yarın altı genel başkan olarak burada olacağız ve bu haksızlığın karşısında duracağız."

 

HDP EŞ GENEL BAŞKANI PERVİN BULDAN: "Sn İmamoğlu hakkındaki karar hukuki değil, siyasidir. Halk iradesini yansıtan seçim sonuçlarını kayyım ve yargı darbesiyle, kumpaslarla ortadan kaldırma döneminiz kesinlikle bitecektir. Halkın iradesi karşısında yenileceksiniz!"

 

DEVAPARTİ GENEL BAŞKANI ALİ BABACAN: “Mahkeme sürecinin Sayın İmamoğlu’nun beraati yönünde sonuçlanması için hep beraber gayret göstermemiz lazım. Hükûmet gider ayak büyük bir panik içerisine girmiş durumda.”

 

SP GENEL BAŞKANI TEMEL KARAMOLLAOĞLU: Bu anlayış kaybetmeye mahkum

 

DP GENEL BAŞKANI GÜLTEKİN UYSAL: Hukuk katledildi

 

TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ: Saray’dan gelen talimatla verilen ve milyonlarca İstanbullu yurttaşımızın iradesini çiğneyen yargı kararı yok hükmündedir. İstanbullu yurttaşlarımız iradesini ve hakkını korumaktan vazgeçmeyecek, Saray’ın ve onun yargısının suçlarını affetmeyecek.

 

BTP GENEL BAŞKANI HÜSEYİN BAŞ: Çalmadı, yolsuzluk yapmadı, insanların hukuklarına tecavüz etmedi, milletin malını babasının malı gibi kullanmadı. İstanbulludan aldığı yetkiyle İstanbul’a hizmet etti. Bu yetkiyi gasbetmeye kimsenin hakkı yoktur.

 

MİLLET PARTİSİ MUHARREM İNCE: Yargının siyasi talimat ile hareket etmesini ve Ekrem İmamoğlu'na yönelik siyasi yasak talebini kabul etmiyoruz. İstanbul'daki tüm Memleket Partilileri Saraçhane'ye gitmeye ve bu demokrasi mücadelesine ortak olmaya davet ediyorum.

 

TDP GENEL BAŞKANI MUSTAFA SARIGÜL: Bu mesele demokrasi meselesidir. Milli iradeye sahip çıkma meselesidir.

 

İHD İSTANBUL ŞUBESİ: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen ceza ifade özgürlüğü ve siyaset yapma hakkını ihlalidir. Karar derhal geri çekilmelidir.

 

KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ PLATFORMU: Seçilmiş belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen ceza ve getirilmeye çalışılan yasak demokrasi düşmanlığıdır. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.