İhlas Kolejinde Özel Etkinlik: "engelleri Beraber Aşalım"

İhlas Kolejinde Özel Etkinlik: "engelleri Beraber Aşalım"
İhlas Kolejinde Özel Etkinlik: "engelleri Beraber Aşalım"
İhlas Eğitim Kurumları, Engelleri Beraber Aşalım diyerek engelli sporcularla birlikte eğlenceli bir gün yaşadı.

İhlas Eğitim Kurumları, Engelliler Günü nedeniyle Bahçelievler Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile ortak bir etkinlik düzenledi. İhlas Eğitim Kurumları Bahçelievler Kampüsü Spor Salonunda gerçekleştirilen programa, Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Bahçelievler Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Numan Nafiz Şahin ve engelli sporcular katıldı. Açılış konuşmasını yapan engelli sporcu Selin Şahin, basketbolu severek oynadığını, bu sayede pek çok arkadaş kazandığını ve güzel, hareketli bir hayatının olduğunu söyledi.

Şahin’in konuşmasının ardından İhlas Koleji öğrencileri tekerlekli sandalyelere oturarak engelli sporcularla basketbol maçı yaptı. Programın ikinci bölümünde engelli ve down sendromlu gençlerden oluşan İstanbul Belediyesi Engelliler Mehter Takımı sahneye çıktı, performanslarıyla büyük alkış topladı.

Mehter gösterisinden sonra bir konuşma yapan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, düzenlenen etkinlikle, farklı şartlara sahip insanlara karşı gençlerin duyarlılığını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Engelli insanlarımızın sadece bir gün değil 365 gün hatırlanması gerektiğini vurgulayan Koç, organizasyona katılan herkese teşekkür etti.

Bahçelievler Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Numan Nafiz Şahin de, “Engelli kardeşlerimize gönül gözüyle bakmaya, onların sıkıntılarını dertlerini anlamaya çalışıyoruz. Bu tarz programları, gençlerimizin engellilere karşı olan duyarlılıklarını artırmak ve onlarla empati kurmalarına yardımcı olmak için çok önemsiyoruz” dedi.

Şahin, programın hazırlanmasında ve düzenlenmesinde yardımlarından dolayı İhlas Eğitim Kurumları yönetici ve öğretmenlerine teşekkür etti. Konuşmaların ardından, Matrak Spor’un tanıtımı yapıldı. Ayrıca, etkinliğe Ankara’dan davet edilen Capoiera dans grubu özel bir gösteri sundu.[gallery link="file" ids="29492,29493,29494,29495"]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.