HDP yurt genelinde Seyit Rıza ve arkadaşlarını andı

HDP yurt genelinde Seyit Rıza ve arkadaşlarını andı
HDP yurt genelinde Seyit Rıza ve arkadaşlarını andı

 

HDP yurt genelinde Seyit rıza ve arkadaşlarını andı

 

Seyid Rıza ve arkadaşlarının idam edilişlerinin yıldönümleri nedeniyle HDP genel merkezi bir mesaj yayınladı.

HDP, "Diz çökmeyenlerin önünde saygıyla eğiliyoruz" başlıklı mesajda, "Seyid Rıza ve arkadaşlarını, idamlarının 82’nci yıldönümünde saygıyla anıyoruz. 15 Kasım 1937’de idam edilen Seyid Rıza ve arkadaşları Dersim halkının, Kürt Alevi halkının onurlu direnişine öncülük ettikleri için hedef alındılar. Bu idamlarla halkın direnişi kırılmak istendi" denildi.

 

İNSANLIK SUÇUNU UNUTMAYACAĞIZ

 

Dönemin yönetiminin, 75 yaşındaki Seyid Rıza’yı idam edebilmek için yaşını küçülttüğünü, oğlunu ise yaşını büyüterek idam ettiğini belirten HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, ortak mesajda şunları belirtti;

 "Son arzusunun aksine, Seyid Rıza’nın oğlunu gözü önünde idam ederek, O’na çok büyük bir acı yaşattı. Mezarı bugün bile ailesinden ve Kürt Alevi halkından saklanıyor olsa da, Seyid Rıza, idam edilişinin 82’nci yıldönümünde Türkiye halklarının hafızasından silinemedi, yok edilemedi. Çünkü idamlar, katliamlar, inkâr ve baskı; direnişi ve mücadele azmini yok edemez. Dersim Katliamı’nı gerçekleştirenleri, bu insanlık suçunu işleyenleri bizler asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Seyid Rıza ve arkadaşlarının büyük direnişlerini vicdanlarımızda, zihnimizde ve mücadelemizde her zaman yaşatacağız.

Devletin zulmüne boyun eğmeyerek zalimlere dert olan, ölüme korkusuzca yürüyen Seyid Rıza ve arkadaşlarını, idam edilişlerinin 82’nci yılında minnetle anıyor, anıları ve mücadeleleri önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.