HDP’ye silahlı saldırı düzenleyenin amacı katliam yapmaktı

HDP’ye silahlı saldırı düzenleyenin amacı katliam yapmaktı
HDP’ye silahlı saldırı düzenleyenin amacı katliam yapmaktı

 

 

HDP İzmir il başkanlığında partili Deniz Poyraz'ı katleden saldırgan Onur Gencer, ifadesinde saldırıyı planladığını ve partide bulunan herkesi öldürmeyi hedeflediğini anlattı

 

Konak ilçesinde, HDP İzmir İl Başkanlığının bulunduğu binaya O.G. isimli şahıs, saat 11.05 sıralarında silahla girdi. Şahsın içeriye girmesinin ardından silah sesleri geldi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi ve cadde trafiğe ve yaya geçişine kapatıldı.

 

1 KİŞİ ÖLDÜ, ŞAHIS YAKALANDI

Kısa bir süre sonra şahsın içeride parti çalışanı Deniz Poyraz'ı öldürdüğü belirlendi. İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “İlimizde bugün saat 11.05 sularında 32 iş yerinin bulunduğu bir iş hanının 2. katındaki HDP il binasına, sağlık çalışanı iken istifa ederek ayrılmış olan O.G. isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan D.P. isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür. Şüpheli şahıs yakalanmış olup olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır” denildi.

 

"PKK'dan nefret ettiğim için..."

Öte yandan emniyetteki işlemleri devam eden O.G.'nin (27), terör örgütü PKK'dan nefret ettiği gerekçesiyle bu olayı gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi. O.G.'nin, “Hiç kimseyi tanımıyorum. Kimseyle de bir bağlantı kurmadım. Terör örgütü PKK'dan nefret ettiğim için böyle bir şey yapmak istedim. Binaya girdim ve rastgele ateş ettim. Ardından da teslim oldum” dediği öğrenildi.

 

Polis yoğun güvenlik önlemleri aldı

Öte yandan, öldürülen parti çalışanının Poyraz'ın cenazesi binadan çıkarıldı. İzmir polisi ise olayın gerçekleştiği HDP İl Örgütü çevresinde yoğun güvenlik önlemi alarak bekleyişini sürdürüyor. O.G. isimli şahıs gözaltına alınarak emniyete götürülürken, başlatılan geniş çaplı soruşturma kapsamında bağlantıları olup olmadığı araştırılıyor.

 

MİNBİC'E GİTMİŞ

HDP İzmir İl Başkanlığı'na gerçekleştirdiği saldırı sonrasında binadan çıkamadan yakalanan saldırgan Onur Gencer’in emniyette verdiği ilk ifadeye DW Türkçe ulaştı. Askerlik yapmadığını ifade eden saldırgan Gencer, 2020 yılının ilk aylarında Sağlık Memuru olarak Suriye/Münbiç'e gittiğini, orada da bir süre görev yaptığını söyledi. Gencer, "Sağlık memurluğundan 2021 yılının Nisan ayında istifa ettim. Ancak şu an için açıkta görülebilirim, çünkü işe gitmiyorum" dedi.

  

UYDURMA ANLATIMLAR

Gencer, saldırıyı neden gerçekleştirdiğine yönelik soruya ise şu yanıtı verdi: "16 Haziran 2021 tarihinde intihar eden bir polis memurunun paylaşımı sonrasında PKK'lılar tarafından hakaret içerikli görüşmeler yaşadım. Benim ölmüş anneme ve bacıma sövüldü. Bunun üzerine ben de aynı söylemlerde bulundum. Çocukluktan beri PKK'lı öldürmek için planlar yaptım. Olay doğaçlama yaşandı."

 

KEŞİF İÇİN KURSA YAZILMIŞ

Gencer, keşif için İhsan Kayın İş Hanı’nın ikinci katında bulunan partinin bir üst katındaki "Perfect İngilizce" adlı kursa kayıt olduğunu da söyledi.

 

SALDIRIYI PLANLAMIŞ EMİNYET SİLAH RUHSATI VERMİŞ

Saldırıyı nasıl planladığını da anlatan Gencer, 2021 yılı Ocak ayı içerisinde İzmir İl HDP binasının adresini Google üzerinden öğrendiğini kaydetti. Keşif amaçlı "Perfect İngilizce" adlı bir kursa kayıt olduğunu ifade eden Gencer, "Birkaç kez keşif amaçlı çalışmalarım oldu. Gaziemir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bulundurma olarak 2021 Mayıs ayında silah ruhsatı başvurusu yaptım, geçici ruhsat aldım. Kızlarağası’ndan Mehmet isimli şahıstan 3 bin 500 TL bedelle Ruger Silah aldım. Bu silaha 10 mermi koyarak bugünkü olayı gerçekleştirdim. Olay yeri olan HDP il binası içerisinde 10 mermiyi de sıktım. Amacım birkaç kişiyi orada bulabilmekti. Ancak sadece 1 kişi oradaydı. Buraya da PKK'lıların geldiğini düşündüğümden herhangi bir ayrım yapmadım. Başka kişiler de olsaydı onlara da ateş edecektim. Eylem sonrası kullandığım silahı çantaya koyarak olay yerinden ayrılırken polislerce yakalanarak gözaltına alındım."

 

TSK envanteri silahlar ile pozları var

Saldırgan Gencer, Suriye’nin Menbic kentindeki bir mevzi içerisinde, elinde uzun namlulu silahla çektiği bir fotoğrafı “Suriye hatırası” notu ile paylaşmış. Elinde tuttuğu MPT-76 model silah, TSK envanterinde bulunan kolluk birimleri tarafından kullanılan bir silah.

 

Halep’te çekilen bir başka fotoğrafında ise, üzerinde askeri kamuflaj bulunan Gencer’in bozkurt işareti yaptığı görülüyor. Fotoğrafın çekildiği yerin askeri bir mekan olduğu anlaşılıyor. Gencer’in paylaştığı diğer bazı fotoğraflarda yanında üzerinde askeri kamuflaj bulunan başka kişiler de gözüküyor. Ajanslar

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.