Grup Yorum sanatçısı İbrahim Gökçek ölüm orucunu sonlandırdı

Grup Yorum sanatçısı İbrahim Gökçek ölüm orucunu sonlandırdı
Grup Yorum sanatçısı İbrahim Gökçek ölüm orucunu sonlandırdı

İSTANBUL-YENİ ÇİZGİ; Grup Yorum’un konser yasakları ve baskılara karşı ölüm orucu eylemi başlatan sanatçı İbrahim Gökçek, eyleminin 323. gününde konser yapma, türkü söyleme serbestliğine yönelik talebi kabul edilmesiyle ölüm orucunu sonlandırdığı açıklandı. Bir deri, bir kemik kalan Gökçek, tedavi edilmek üzere İstanbul’da Beylikdüzü-Reyap Hastanesi'ne kaldırıldı.

 

GRUP YORUM ÜYESİ İBRAHİM GÖKÇEK YAŞAYACAK

Halkın Hukuk Bürosu dün yaptığı açıklamada, Grup Yorum’un cezaevinde olmayan üyeleriyle birlikte bugün İstanbul Valiliği'ne konser talebiyle başvuruda bulunacaklarını açıklamıştı. Açıklamada, "Valiliğe giderek konser başvurusunda bulunacağız. Konser başvurularının derhal kabul edilmesini istiyoruz. Bugün ziyaretimizde gördüğümüz üzere durumu giderek ağırlaşmakta ve hayati riski artmaktadır. Yetkilileri, İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere Cumhurbaşkanlığı ve Valiliği göreve davet ediyoruz. Konser başvuruları kabul edilsin, İbrahim yaşasın" denilmişti.

 

Konser yasaklarının kaldırılması, kırmızı bültenle aranan üyelerinin listelerden çıkartılması ve çalışmalarını yürüttükleri İdil Kültür Merkezi’ne yönelik baskınların son bulması talebiyle 323 gündür ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, eylemini sonlandırdı.

Grup Yorum, yaptığı açıklamada "Direnişimiz siyasi zafere ulaşmıştır. Bütün dünya direnişimizi duydu. Mücadelemiz sürecek" dedi.

 

Ölüm orucuna giren bir diğer Grup Yorum üyesi Helin Bölek ise geçtiğimiz günlerde yaşamını yitirmişti.

 

Öte yanda  İHD Eski Genel Başkanı Akın Birdal tweettırdaki paylaşımında sevincini şöyle paylaştı;

“İyi haber.

İbrahim Gökçek ölüm orucunu sonlandırmış.Haklı taleplerini duymayanlara karşı,yüreğinin ve demokratik kamu oyunun sesini duymuş ve onlara inat yaşamaya karar vermiş olması sevindirici.

Hoşgeldin İbrahim

EVİNİN ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTILAR

Öte yanda, Grup Yorum üyeleri, insan hakları savunucuları, CHP ve HDP milletvekilleri Gökçek için Küçükarmutlu'da bulunan Direnişevi'nde açıklama yaptı. Burada yapılan açıklamada Gökçek'in eylemini sonlandırdığı açıklandı. Gökçek açıklamaların ardından hastaneye kaldırıldı.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya: Ülkemizde hiç kimse düşüncelerinden ideolojilerinden dolayı ötekileştirilmemeli, müzik yapma hakları engellenmemeli, konuşma ifade özgürlükleri engellenmemeli. Söz veriyoruz konser geçekleşinceye kadar bizler bu sorumluluğu üzerimize alıyoruz.

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay: İbrahim'in ortaya koyduğu bu irade ile birlikte sadece Grup Yorum'un şarkılarını söyleyebilmesi için değil aynı zamanda Türkiye'de sanatın özgürce yapılabilmesi için herkes adına konulmuş bir irade. Bugünden itibaren taleplerin takipçisi olacağıma söz veriyorum.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker: Olumlu bir şekilde ve kazanımla sonuçlanması hepmiz adına mutluluk verici. Bir kişi konser yapmak için bedenini ölüme yatırıyor. Bu aslında bizim için utanç. Umut ediyorum ki İbrahim biran önce sağlığına kavuşur. Adil yargılanma talebi aslında çağdaş bir dünyada olmaması gereken bir talep. İçerde olan adil yargılanmayan Grup Yorum üyelerinin adil yargılanması için bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceğiz.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Şebnem Korur Fincancı: İnsan hakları örgütleri olarak İHD ve TİHV yaşamdan yana tutum alırken dayanışma yaşatır der. Biz bugün dayanışmanın yaşatacağı bir adım atmış olduk. O nedenle İbrahim Gökçek'in Grup Yorum'un böyle bir karar alması biz insan hakları örgütleri açısından umut verici. Biz başından beri talepleri talebimizdir demiştik. Çünkü düşünce ve ifade özgürlüğü temel haklardan ve bu ifadelerini özgürce kullanabilecekleri, türkülerini özgürce söyleyebilecekleri bir ortamı yaratmak için de başından beri mücadele ediyoruz, bu mücadeleyi sürdüreceğiz. YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.