Gaziantep ve çevresinde kar hayatı felç etti, şehirler kara teslim oldu

Gaziantep ve çevresinde kar hayatı felç etti, şehirler kara teslim oldu
Gaziantep ve çevresinde kar hayatı felç etti, şehirler kara teslim oldu

 

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN- ANIL ŞAHİN; Gaziantep, Adana, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis ve Adıyaman karayolu yoğun kar yağışı nedeniyle kapalı, yol açma çalışmaları ise sürüyor. Çok sayıda kişi yollarda mahsur kalırken Jandarma yurttaşlara yiyecek dağıttı. Vali Davut Gül ile Fatma Şahin yollarda mahsur kalanları ziyaret etti.  Gaziantep Valisi Davut Gül, 2 bin 800 kişinin kurtarıldığını açıkladı. Gaziantep’te il dışına çıkışlar ise Valilik kararı ile durduruldu.

 

Osmaniye-Nurdağı-Gaziantep Otobanında yurttaşlar ise 15 saat mahsur kalırken yol tek şeritli olarak trafiğe açıldığı, bu sırada yolcular uzun süre yardım bekledi.  Nurdağı otobanında kalanlara çevredeki köylüler yiyecek yardımı yaparken, yol açma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

 

Gaziantep-Şanlıurfa karayolunda kar nedeniyle ulaşıma kapanırken yol açma çalışmaları aralıksız sürüyor. Aynı şekilde Kilis-Gaziantep, Gaziantep-Adıyaman karayolu da kar nedeniyle trafiğe kapanırken, Şanlıurfa-Adıyaman yolu kapalı. Buralarda da yol açma çalışmaları aralıksız sürüyor.

 

Gaziantep’te kent merkezinde kar kalınlığı 60, kırsalda ise 90 santimetreye ulaşırken yurttaşlar şehir merkezinde ve OSB’ye işe yaya gitmek zorunda kaldı. Yoğun kar nedeniyle

Tuzlama çalışmalarının da yetersizliği yollarda zincirleme kazalarda maddi hasarlara yol açtı, trafik saatlerce tıkandı. 

 

Gaziantep ve çevresinde tuzlama ve yol açma çalışmalarının yetersizliği sürücüleri isyan ettirdi. Dün akşam saatlerinde vatandaşlar saatlerce evlerine gitmek için yollarda beklemek zorunda kaldı. Gaziantep ve çevre illerde çok sayıda köy yolu ulaşıma kapalı.

 

Bu arada Gaziantep’te toplam 33 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtilirken şehir merkezinde ana yollarda ve ara yollarda yol açma çalışmaları sürüyor.

 

Karayollarında ve diğer otoyollarda mahsur kalan vatandaşlara Kızılay ekipleri tarafından kumanya dağıtımı yapıldığı belirtilirken, Gaziantep Valisi Davut Gül, yoğun kar yağışı nedeniyle TAG Otoyolu'nda 2 bin 800 kişinin kurtarıldığını ifade etti. Vali Gül beraberindeki Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanı ile birlikte yolda kalan yurttaşları ziyaret etti.

Vali Gül, yollarda çok sayıda araç mahsur kaldığını, kurtarma çalışmaları devam ettiği,

kış koşullarında gerekli önlemlerin alınmaması halinde trafikte riskin artabileceğini belirtirken, “Vatandaşlarımızın kış lastiği konusunda duyarlı olmalarını ve kış lastiği bulunmayan araçların trafiğe çıkmamalarını önemle rica ederiz” diye paylaşımda bulundu.

 

İL DIŞINA ARAÇ ÇIKIŞI DURDURULDU

Vali Gül, yaptığı son yazılı açıklamada kar yağışının etkisini sürdürdüğünü bildirmişti. İlerleyen saatlerde don ve buzlanma olabileceğine dikkati çeken Gül, "Lütfen mecbur kalmadıkça özel araçlarınızla trafiğe çıkmayın. Trafiğe çıkan araçların da mutlaka kar lastiği gibi ekipmanlarının olmasına dikkat edelim. Gaziantep 112 kriz merkezinde süreci takip ediyoruz. Kamyon gibi araçların kayması sonucu yollarımız kapalı. Karayolları kayan araçları kaldırmak için çalışma yapıyor. Şehir dışına araçların gidişi durduruldu. Konaklamak isteyenleri anlaşmalı otellerimizde misafir ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

 

ADIYAMAN'DA 319 KÖY 478 MEZRAYA ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Kar ve tipi Adıyaman'da ulaşımı durma noktasına getirdi. Kent genelinde 391 köy, 478 mezra ulaşıma kapandı.

Kar kent merkezinde olduğu gibi kırsal bölgelerde de hayatı olumsuz etkiledi. Adıyaman merkezde 120 köy 110 mezra, Besni ilçesinde 58 köy45 mezra, Çelikhan ilçesinde 20 köy 28 mezra, Gerger ilçesinde 40 köy 85 mezra, Gölbaşı ilçesinde 21 köy 28 mezra, Kahta ilçesinde 90 köy 98 mezra, Samsat ilçesinde 11 köy 20 mezra, Sincik ilçesinde 22 köy 58 mezra, Tut ilçesinde 14 köy 6 mezra olmak üzere toplam 391 köy 478 mezra da ulaşım sağlanamıyor.

 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Adıyaman Valiliği kar nedeniyle yaptığı açıklamasında; İlimiz genelinde dünden bu yana etkisini artırarak devam eden yoğun kar yağışı ve ulaşımda yaşanan olumsuzluklar dolayısıyla görevine gidemeyen kamu personelimiz mazeretlerine binaen 19 Ocak Çarşamba günü izinli sayılacaklardır. Kamu kurum ve kuruluşlarımızda çalışan tüm personelimize duyurulur.”

 

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ise, sosyal medya hesabından temizlenmeyen yolda kalan araç kuyruğunu paylaşarak, “Kar yağışı için vatandaşları uyaran Büyükşehir Belediyesi neden tuz dökmez. Neden hazırlıklı olmaz? Çünkü, tembeller, umursamazlar” paylaşımı yaptı.

 

CHP Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar’da yaptığı açıklamasında, Gaziantep merkezinde trafiğin dün akşamdan buyana felç olduğunu insanların işyerlerine gidip gelemediklerini ana sokaklar bir yana ana caddelerin bir çoğunun kar nedeniyle trafiğe kapalı olduğunu belirterek belediyelerin ilgisizliğine dikkat çekti. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.