Gaziantep’te Şireci Tekstil\'de işçi eylemi kazanımla sonlandı

Gaziantep’te Şireci Tekstil'de işçi eylemi kazanımla sonlandı
Gaziantep’te Şireci Tekstil\'de işçi eylemi kazanımla sonlandı

GAZİANTEP- AYSEL ŞAHİN: Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren Şireci Tekstil fabrikalarında çalışan yaklaşık 2 bin işçi düşük zam dayatmasına karşı başlattığı iş bırakma eylemi BİRTEKSEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen,  Emek Partisi Milletvekili Sevda Karaca, CHP Milletvekili Melih Meriç ve daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’inde müdahil olduğu taraflar arası görüşmeler sonrasında tarafların uzlaşması ile sonlandı.

 

İşveren ile yapılan görüşmeler sonrasında işçi aylıkları 15 bin lira net aylık, artı 300 lira devamlılık priminde uzlaştı. Ayrıca pazar mesaisine 1500 lira ödenecek. İşçiler iki bayramda üçer yevmiye (2 bin 500 lira) bayram ikramiyesi alacak. Direnişte geçirilen 6 günün 3'ünü patron karşılayacak. İşçilere ayrıca erzak yardımı ile hiçbir işçinin işten atılmayacağı, atılan işçilerin geri alınacağı sözü ile iş bırakma eylemi sona erdi.

 

Bu arada Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) Genel Başkanı Mehmet Türkmen, işçilere destek verdiği sırada Şireci Tekstil patronu Ahmet Şireci’nin şikayetçi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

 

Eylemdeki işçileri ziyaret eden AKP’li Fatma Şahin ise işvereni övmüş, sorunların yüksek enflasyondan kaynaklandığını söyleyerek Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu sorunu çözeceğini iddia etmişti.

 

İşçilere seslenen Şahin yüksek enflasyona da vurgu yaparak şunları söylemişti:

“Bu (Ahmet Şireci) sizin çocuklarınız okula gitsin diye okul yapan bir adam. Telefonla yapıyor ya… Niye, çocuklarınız yarın Fatma Şahin olacak… Kentte uyuşturucu sorunu var. Şireci, AMATEM’i yaptı. Allah aşkına insanları değerlendirirken… Dedi ki, ‘Babamın adına en güzel camiyi yaptıracağım başkanım…’ Şireci dediğiniz adam bu. Arada fitne çalışıyor… Arada dedikodu çalışıyor. İşçiyle işveren, baba oğlu olduğu sürece hiçbir sorun yok. Adam diyor ki ‘Beni üzüyorlar.’ (İşçiler, ‘Bir bardak su vermiyor’ diye çıkıştı.) Bu yaşananların nedeni ne sizsiniz ne de Şireci, yüksek enflasyon, satın alma gücü paritesi. Cumhurbaşkanımız bu enflasyon iki yıllık sürede tek haneye düşürdüğü zaman bu sorunların hiçbiri kalmayacak. Azıcık sabır…“  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.