Feray Şahin Antep’te ölüm yıl dönümünde anıldı, kadınlar “Feray için adalet” dedi

Feray Şahin Antep’te ölüm yıl dönümünde anıldı, kadınlar “Feray için adalet” dedi
Feray Şahin Antep’te ölüm yıl dönümünde anıldı, kadınlar “Feray için adalet” dedi

Mersin'de 19 Eylül 2017 tarihinde özel harekat polisi Fatih Aykul tarafından evinde öldürülen Feray Şahin’in ölüm yıl dönümünde kadınlar “Feray İçin Adalet” talebiyle bir araya geldi. Suçsuz, savunmasız, masum olduğu halde öldürülen Feray Şahin Antep, Mersin, Hatay, Ankara, gibi bir çok şehirde ölümünün 2. yılında anıldı.

Feray Şahin’in ölüm yıl dönümünde Antep’te basın açıklaması düzenlendi. Antep Demokratik Kadın Platformunun çağrısıyla Yeşilsu Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamaya, Baro Başkanı Av Bektaş Şarklı, İHD Şube Başkanı Salman Gider, siyasi parti temsilcileri, demokratik kitle örgütü temsilcileri vatandaşlar katıldı.  

Yeşilsuparkı’nda yapılan açıklamayı Kadın Platformu adına Gelengül Kaplan okudu. Kadına yönelik şiddetin olağanlaşarak devam ettiğine ve şiddetin dozunun her geçen gün arttığına değinen Kaplan, “Ailesinin tek kızı olan Feray, ne yazık ki kadın cinayetlerinin ne ilki ne sonuncusu oldu” dedi. Davanın takipçisi olduklarını dile getiren Kaplan “Türkiye’de her yıl ortalama 400 kadın öldürülüyor. Bunun en önemli sebebi ise iktidarın kadın politikaları, erkek egemen yargı ve cezasızlık” dedi.

ÖDÜL GİBİ CEZALAR KATİLE CESARET VERİYOR

Kaplan açıklamasında, “Mahkemelerin ödül gibi cezaları katillere cesaret veriyor, kadın cinayetlerinin artmasına yol açıyor” diyen Kaplan “Bu ülkede yaşayan biz her an evde, sokakta, işyerinde, okulda ölmekten korkuyoruz ve yeter artık diyerek bu korkunun bitmesini, sesimizin duyulmasını ve kalıcı çözümler üretilmesini istiyoruz” diye konuştu. İnsan öldürmenin hiçbir bahanesinin olmadığını söyleyen Kaplan “Bu cinayetlere sessiz kalmayalım, yeter artık Feraylar ölmesin” dedi.

Katil zanlısı dava sürecinde de cinayeti işledikten sonra delillerin önemli kısmını yok ederken, cinayete de kaza süsü vererek mahkemeyi yalanları ile yönlendirdiğini ifade eden Kaplan,  Feray'ın dosyası ise Şubat ayından beri Yargıtay'a taşınan karar ile ilgili yanlıştan dönülmesini ümit ediyoruz” diye ifade etti. YENİ ÇİZGİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.