ESOB Başkanı Küsbeoğlu'ndan sicil kaydı uyarısı

ESOB Başkanı Küsbeoğlu'ndan sicil kaydı uyarısı
ESOB Başkanı Küsbeoğlu'ndan sicil kaydı uyarısı

Gaziantep Esnaf Ve Sanatkar odası Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, kayıtlı olduğu halde esnaflık yapmayan, odadan sicil kaydını düşürmeyenlerin büyük sıkıntılar verdiğini ifade etti.

Gaziantep Esnaf ve Sanatkar Odası Birliği’nde Gaziantep'e gelen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı heyeti  ile esnafın yaşadığı sorunların çözümüne yönelik bir toplantı gerçekleştirildi. Esnaflık yapmayan ancak odaya sicil kaydı bulunanların problem oluşturduğunu ifade eden Gaziantep Esnaf Ve Sanatkar odası Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu bu sorunun büyük sıkıntıları beraberinde getirdiğini söyledi. 

Oda olarak yaptıkları işlemlerde yaşadıkları sorun nedeniyle yasa gereği 93 olan odayı 75’e düşürdüklerini belirten Küsbeoğlu;  “Hâlâ odamızdan sicilini düşürmeyenler var. Ticareti, esnaflığı bırakmış ama bizde hâlâ üye gibi görünüyor. Bu bizim için çok ciddi bir sorun” dedi. 

93 ODA 75’E DÜŞTÜ

Oda olarak zaman zaman sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Küsbeoğlu, yasal olarak 93 odadan 75 odaya düştüklerini ifade eden Küsbeoğlu; Bazılarını birleştirdik, bazılarını ise kapattık. Biz böyle olsun istedik. Çünkü çok külfetli oluyordu” dedi. 

SiCiL KAYDINI DÜŞÜRMEYENLER SIKINTI OLUŞTURUYOR

Odaya kayıtlı 68 bin vergi mükellefi olduğunu dile getiren Küsbeoğlu; “ Bunun 40 bini gerçek usül gelir vergisi mükellefi, 16 bini basit usül, geriye kalanının ise ticaret odasına ferdi olarak kayıtlı olan üyeler. Odaya kayıtlı olduğu halde esnaflık yapmayan, odadan sicil kaydını düşürmeyenler var. Ticareti, esnaflığı bırakmış ama bizde hâlâ üye gibi görünüyor. Veya iki kaydı var. Bu şekilde devam edenler var. Bu çok sıkıntılı bir durum” dedi. 

Gaziantep Esnaf ve Sanatkar Odası Birliği olarak diğer illere göre en aktif çalışan sicil servisine sahip oldukları konusunda iddialı olan Küsbeoğlu, “İddia ediyorum, mesleki eğitimde ve sicil işlemlerinde, kayıt işlemlerinde en sistemli ve düzgün çalışan biziz” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.