Elçi İçin Sümerparkta Taziye Kuruldu

Elçi İçin Sümerparkta Taziye Kuruldu
Elçi İçin Sümerparkta Taziye Kuruldu
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, basın açıklaması yaptığı sırada çıkan çatışmada başından vurularak hayatını kaybeden Tahir Elçi için Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda taziye yeri kuruldu. Anı defterinin de bırakıldığı taziye yerinde sevdiklerinin Elçi anısına yazdıkları, okuyanları hüzne boğdu.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Sur ilçesinde bulunan tarihi Dört Ayaklı Minare’de yaptığı basın açıklaması sırasında çıkan çatışmada başından vurularak hayatını kaybetmişti. Dün düzenlenen törenle toprağa verilen Elçi için Yenişehir ilçesinde bulunan Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda taziye yeri kuruldu. Elçi için kurulan taziye yerinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Taziyeye gelen çantalı vatandaşlar didik didik aranırken, araçlar da bomba ihtimaline karşı aramadan geçildi. Taziye yerinde Elçi için anı defteri yerleştirildi. Ziyaret gerçekleştiren Elçi’nin yakınları ve sevenleri anı defterine duygularını yazarak dualar okudu.

"TUTUKLANMADIĞINA LANET EDİYORUM"

Elçi’nin yakın arkadaşı olduğu öğrenilen Aydın Özdemir adlı vatandaşın yazdıkları, okuyanları duygulandırdı. Özdemir, Tahir Elçi anısına şunları yazdı:

"Neye lanet edesim var biliyor musun Tahir abi? Kendimize lanet ediyorum. Keşke sen gözaltına alınmadan önce bizler o kadar tepki göstermeseydik. Belki o zaman tutuklanırdın, ama şimdi aramızda olurdun. Acaba bizimde suçumuz var mı diye düşünmekten alıkoyamıyorum. Nur içinde yat abi."[gallery link="file" ids="27307,27308,27309,27310"]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.