Eğitimişli öğretmen Mihmanlı Şevki Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu

Eğitimişli öğretmen Mihmanlı Şevki Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu
Eğitimişli öğretmen Mihmanlı Şevki Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu

 

 Eğitimişli öğretmen Mihmanlı Şevki Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu

 

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN: Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Gaziantep Şubesi üyelerinden öğretmen Mehmet Mihmanlı, kapatılan Refah Partisi'nin Rize Milletvekili Şevki Yılmaz ile İmam Halil Konakcı hakkında Atatürk'e hakaret ettikleri gerekçesiyle haklarında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

 

 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle Refah Partisi eski Milletvekili Şevki Yılmaz ile İmam Halil Konakcı hakkında, Eğitim İş üyesi öğretmen kişisel olarak suç duyurusunda bulundu.

 

Suç duyurusunun ardından, açıklamalarda bulunan Mehmet Mihmanlı, “Cumhuriyet’in taşıyıcı kolonları arasında AKP iktidarının en çok tahrip ettiği adaletin artık ne kadar çarpık işlediği ve hukukun üstünlüğünden ‘üstünlerin’ hukukuna nasıl geçildiği son gelişmelerle birlikte iyice ayyuka çıkmıştır. Mesleği gereği her gün adliyede olan, yani ifadeye çağrılsa dakikalar içinde ifade vereceği kesin olan bir avukat, evi aranarak, onlarca polis eşliğinde gözaltına alınırken; bu ülkenin kurucusuna adice hakaret edenler için ise yaprak kımıldamamaktadır. Oysa tarihçi İlber Ortaylı’nın da nikah şahidi olduğu, II. Abdülhamid’in torunun kızının düğününde çekilen bir videoda, eski Refah Parti milletvekili Şevki Yılmaz’ın ülkemizin kurucusu Atatürk’e ağza alınmayacak hakaretler edip beddualar savurduğu, Diyanet’e bağlı bir kamu görevlisi olan İmam Halil Konakcı’nın ise gülerek 'Amin' dediği görüldü. Bu ülkenin kurucusunun hatırasını densizlerden korumak için bir kanun varken, daha önce de milletin egemenliğinin sembolü olan TBMM’ye hakaret etmiş küfürbaz yobaz Şevki Yılmaz ile ilgili neden harekete geçilmemiştir? Atatürk’ün kurduğu bu devletin görevlisi olan bir şahsın Atatürk’e edilen hakaret ve bedduaları onaylamasına ne hakla sessiz kalınır? Bu iki olay elbette münferit ve rastlantısal olarak üst üste gelmiş değildir. Eğitim-İş olarak Atatürk’e dil uzatma hadsizliğini gösteren şahısla ilgili tüm illerde örgütlü olarak tepki gösterdik, şahıs hakkında Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk, konunun peşini asla bırakmayacağımızı ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.