Eğitim Sen: Kanun ayrımcı ve ötekileştirici derhal geri çekin

Eğitim Sen: Kanun ayrımcı ve ötekileştirici derhal geri çekin
Eğitim Sen: Kanun ayrımcı ve ötekileştirici derhal geri çekin

 

 

MERSİN- GAZİANTEP: BEKİR ŞAHİN:  Eğitim Sen Gaziantep ve Mersin Şubeleri, AKP-MHP hükümetinin TBMM’ye getirdiği Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısının geri çekilmesi için faks çekme eylemi gerçekleştirdi. Eğitim Senliler; “Ülkemizde bulunan bütün meslek kanunları, kamu özel ayrımı yapmaksızın ilgili mesleğe ilişkin düzenlemeler içerirken, Öğretmenlik Meslek Kanunun sadece kamuda çalışan öğretmenlere yönelik sınırlı düzenlemeler içermesi büyük bir eksikliktir” dedi.

 

Eğitim- Sen Gaziantep Şubesi PTT önünde toplanarak öğretmenlikle ilgili mecliste görüşmeye sunulan kanuna karşı tepki gösterip, basın açıklaması yaptıktan sonra faks çekme eylemi gerçekleştirdi. Eğitim Sen Şube Başkanı Ömer Parlakçı, Öğretmenlik Meslek Kanunu tasarısında öğretmenlerin nitelikleri ve seçimi başta olmak üzere oluşturulan komisyonlar, önerilen eğitim sertifika programları pek çok belirsizlik taşımakta ve bunların belirlenmesi Milli Eğitim Bakanlığı’na bırakıldığını belirterek, bu durum anayasaya aykırı olarak yasama yetkisinin yürütmeye devredilmesi anlamına geldiğini açıkladı.

 

Eğitim sisteminin en önemli unsurlarından birisi olan öğretmenlik mesleği gibi önemli bir konunun birkaç kanun maddesi üzerinden büyük ölçüde statü farklılaşması ve maaş artışına indirgenmesi doğru bir uygulama olmadığını vurgulayan Parlakçı şöyle devam etti:

 

“Ülkemizde bulunan bütün meslek kanunları, kamu özel ayrımı yapmaksızın ilgili mesleğe ilişkin düzenlemeler içerirken, Öğretmenlik Meslek Kanunun sadece kamuda çalışan öğretmenlere yönelik sınırlı düzenlemeler içermesi büyük bir eksikliktir. 

 

Öğretmenler arasında halen var olan sözleşmeli, kadrolu, ücretli öğretmen ayrımlarına yenilerini ekleyerek eğitim sisteminin rekabetçi ve eleyici yapısına öğretmenler de dahil edilmek istenmektedir. Yıllardır eğitim sisteminin ve öğrencilerimizin mecbur bırakıldığı sınav merkezli eğitim uygulamasına öğretmenlerin de dahil edilmesi, aynı işi yapan öğretmenlerin farklı statü ve maaş uygulaması üzerinden bölünmesi ve ayrıştırılması mesleki bir statüye denk düşmemektedir. www.yenicizgihaber.com

 

Tasarıda aday öğretmenlere yönelik adaylık sınavının kaldırılması ve sınavın işlevinin Adaylık Değerlendirme Komisyonu’na devredilmesi, atamalarda yoğun olarak gündeme gelen çok sayıda mağduriyetin bir benzerinin bu konuda da ortaya çıkmasına neden olacaktır.

Bir meslek kanunu hazırlanacaksa, ILO-UNESCO ortak belgesi olan“Öğretmenlerin Statüsü Tavsiye Kararı” temel alınmalı, sadece öğretmenlerin değil tüm eğitim emekçilerinin hakları ve taleplerini güvence altına alan bir düzenleme yapılmak üzere eğitim alanında ki tüm çevrelerin görüş ve önerilerinin alınacağı yeni bir süreç başlatılmalıdır. “

 

 

Genel merkez tarafından belirlenen ortak açıklamanın aynısını Gaziantep’in yanı sıra Eğitim Sen Mersin Şube Sekreteri Semih Gündoğdu yaptı. 

 

 Gaziantep ve Mersin Eğitim Sen Şubeleri açıklamalardan sonra PTT şubelerinde TBMM, AKP VE MHP Grup Başkanlıklarına faks çekerek tepkilerini dile getirip asanını derhal geri çekilmesini istediler. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.