Doğal Gaz Gelmeden İstenen Ücret Ortalığı Karıştırdı

Doğal Gaz Gelmeden İstenen Ücret Ortalığı Karıştırdı
Doğal Gaz Gelmeden İstenen Ücret Ortalığı Karıştırdı
Doğal gaz bağlantısı bulunmayan İzmir’in turistik mekanlarından Çeşme ilçesinde, evlerine doğal gaz isteyen vatandaşlardan istenen 335 TL’lik bağlantı bedeli vatandaşları kızdırdı.

Çeşme ilçesinde, doğal gaz gelip gelmeyeceği tartışmaları devam ederken, İzmir Valiliği tarafından gelen doğal gaz bağlantı bedeli herkesi şaşırttı. Çeşme Kaymakamlığı tarafından duyurulan yazıda, doğal gaz talebi olan vatandaşların açılan hesaba 335 lira yatırması istendi. Yazıda, son yatırma tarihi 30 Kasım 2015 belirtilirken, bu durum ilçede tepkiyle karşılandı. Açıklamada ayrıca, Botaş’ın, nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere doğal gaz ulaştırılmasını sağlamak amacıyla Bakanlar Kurulu kararı ile görevlendirildiği bildirildi. Bu talebe karşı çoğu vatandaşta istenilen ücreti hesaba yatırmadı.

KAYMAKAMLIĞIN SOSYAL MEDYA SAYFASINA YORUM YAĞDI

Öte yandan bazı vatandaşlar, Çeşme Kaymakamlığının sosyal medya sayfasına da hizmet alınmadan bedel ödenemeyeceğini belirten yorumlar yazdı. Konu, Çeşme Belediyesinin meclis toplantısında da gündeme geldi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Ben Çeşme’ye doğal gazın geleceğine inanmadığını belirterek şöyle konuştu:

"Neden inanmıyorum; daha Urla’ya gelmemiş, yarımadaya gelmemiş. Çeşme’ye gelecek diye para toplanmasına karşıyım. Böyle bir şey olmaz. Ayıptır, hukuki de değil, etik de değil. İlan etmişlerdir, Olabilir. Ben Belediye Başkanı olarak da Muhittin Dalgıç olarak da yatırmadım, yatırmam da. Bunu net olarak söylüyorum."[gallery link="file" ids="29783"]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.