- VİDEO HABER -DEPREM GÜNAYDOĞUYU FENA VURDU, ÖLÜMLER ARTIYOR , İNSANLAR SU, GIDA VE BARINMA SORUNU YAŞIYOR

- VİDEO HABER -DEPREM GÜNAYDOĞUYU FENA VURDU,  ÖLÜMLER ARTIYOR , İNSANLAR SU, GIDA VE BARINMA SORUNU YAŞIYOR
- VİDEO HABER -DEPREM GÜNAYDOĞUYU FENA VURDU, ÖLÜMLER ARTIYOR , İNSANLAR SU, GIDA VE BARINMA SORUNU YAŞIYOR

 

Deprem de can kayıpları giderek artıyor, Gaziantep’te 309 yurttaş öldü, 1597 yurttaş yaralandı

 

Depremde can kayıpları artıyor, Gaziantep’te 309 yurttaşın öldüğü, bin 597 kişinin yaralandığı ve 581 binanın yıkıldığı açıklandı. Arama kurtarma çalışmaları sürerken, depremden etkilenen illerde şimdiye kadar en az bin 541 yurttaşın öldüğü bildirildi. İnsanlar su, gıda ve barınma sorun yaşışor. Halk sokakta ateş yakarak ısınıyor. 

 

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de 7,7 büyüklüğünde ve Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde saat 04.26’da 6,4 büyüklüğünde depremler meydana geldi. 200’ün üzerinde artçı deprem olurken, saat 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğünde ayrı bir deprem oldu.

 

DEPREM GÜNAYDOĞU FENA VURDU  ÖLÜMLER ARTIYOR 

Güneydoğu’daki 7,7’lik deprem 10 ili vurdu | Can kaybı 1541’e, yaralı sayısı 9 bin 733’e yükseldi

Gaziantep Valisi Davut Gül, saat 08.00’de yaptığı açıklamada “Depremin ardından ilk andan itibaren 657 ihbar aldık, tamamı değerlendirildi, kent genelinde 531 göçük söz konusu” demişti. İlerleyen saatlerde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Gaziantep’te 200 yurttaşın öldüğünü açıklamıştı. Saat 18.30 sularında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise, Gaziantep’te 309 yurttaşın öldüğünü, bin 597 kişinin yaralandığını ve 581 binanın yıkıldığını söyledi. AFAD, Gaziantep Nurdağı ve Islahiye ilçelerinin doğalgaz girişi istasyonlarından gaz akışının tedbir amaçlı kesildiğini açıkladı.

EN AZ 30’U GAZİANTEP’TE, 200’DEN FAZLA ARTÇI DEPREM

 

Kandilli Rasathanesi’nin verilerine göre en az 30’u Gaziantep’te olmak üzere 200’ün üzerinde artçı deprem meydana geldi. AFAD, son duruma ilişkin yayınladığı bültende, saat 17.00 itibariyle depremden etkilenen illerde bin 498 yurttaşın öldüğünü, 8 bin 533 kişinin yaralandığını ve 2 bin 834 binanın yıkıldığını kaydetti. Depremden etkilenen illere, koordinasyon sağlamak üzere başka illerin valileri görevlendirilirken, Mardin Valisi Gaziantep için görevlendirildi. Gaziantep AFAD Merkezinde Basın Merkezi kuruldu.

 

GAZİANTEP’E ŞEHİRLER ARASI ULAŞIM SIKINTILI

 

AFAD, Gaziantep ve Şanlıurfa Havaalanları yardım uçuşlarına ve Şanlıurfa- Gaziantep karayolunun açık olduğunu ancak Gaziantep Fevzipaşa ilçesi ile Adıyaman Narlı ilçesi ve Narlı-Gaziantep demiryolu hattının ulaşıma kapalı olduğunu paylaştı. Osmaniye- Gaziantep karayolu ise tamamen ulaşıma kapalı durumda.

 

2 BİN YILLIK ANTEP KALESİ DE HASAR GÖRDÜ

 

2-4. yüzyıllarda yapıldığı ve Roma döneminde bir gözetleme kulesi olarak kullanıldığı bilinen Antep Kalesi, depremde büyük hasar gördü. Pek çok kez restorasyon yapılan Kale’nin duvarlarının bir kısmı, 04:17’de Pazarcık’ta meydana gelen depremle yıkıldı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.