Demirel eşinin yanına defnedilecek

Demirel eşinin yanına defnedilecek
Demirel eşinin yanına defnedilecek
Demirel eşinin yanına defnedilecek

13 Mayıs'ta hastaneye kaldırılan Süleyman Demirel'in durumunun, bu gece yarısından sonra ağırlaştığı ve saat 02.05'te yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği belirtildi. Demirel'in doktoru da kameralar karşısına geçerek gözyaşları içinde Demirel'in son dakikalarını anlattı. Demirel'in ölüm haberi üzerine pek çok siyasetçi, Twitter üzerinden baş sağlığı mesajları yayınlamaya başladı.

DEVLET TÖRENİ

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için, Cumhurbaşkanlarına özgü devlet töreni düzenlenecek. Törene yurt dışından da çok sayıda devlet başkanı ve siyasetçinin katılım göstermesi bekleniyor.

EŞİNİN YANINA DEFNEDİLECEK

Demirel'in naaşı, düzenlenecek devlet töreninin ardından 2013 yılında hayatını kaybeden 65 yıllık hayat arkadaşı Nazmiye Demirel'in yanına defnedilmek üzere memleketi Isparta İslamköy'e getirilecek ve burada toprağa verilecek.

EN BÜYÜK ANIT MEZAR YAPILDI

Süleyman Demirel için doğduğu topraklar İslamköy'de, Anıtkabir'den sonra Türkiye'nin ikinci en büyük anıt mezarı yapıldı.

Süleyman Demirel için doğduğu topraklar İslamköy'de yapılan anıt mezarın inşası devam ediyor. 2000 yılında kardeşi inşaat yüksek mühendisi Şevket Demirel tarafından Çalca Tepe'ye çam ağaçları dikilerek 58 bin metrekare alan üzerine yapılan, Anıtkabir'den sonra kurulduğu alan bakımından Türkiye'nin ikinci en büyük anıt mezarı.

DÜNYA ORMANI

Anıt mezarda bir de dünya ormanı oluşturuldu. Bir zamanlar kayalıklar ve kıraç topraktan ibaret olan Çalca Tepe'de şu an dünyanın dört bir yanında getirilen bölge iklimine uygun farklı türden ağaç ve fidanlar dikilerek orman oluşturuldu. 'Dünya Ormanı' adı verilen orman, Demirel'in yarım yüzyıldan fazla siyaset ve dünya liderliği iddiasını simgeliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.