Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri’deki olaylara dikkat çekerek “Yabancı düşmanlığı ve sığınmacı nefretiyle bir yere varılamaz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri’deki olaylara dikkat çekerek “Yabancı düşmanlığı ve sığınmacı nefretiyle bir yere varılamaz"
Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kayseri’deki olaylara dikkat çekerek Ayrımcılık, ötekileştirme, nefret diliyle insanları düşmanlaştırmayla bir yere varılamaz"

Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kayseri’deki olaylara dikkat çekerek “Yabancı düşmanlığı ve sığınmacı nefretiyle bir yere varılamaz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam'da düzenlenen "AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme" Toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 1 yılda 10 ay arayla 3 seçim geçirdiklerini belirtti. Seçim döneminde belediye başkanlarıyla çeşitli vesilelerle elbette bir araya geldiklerini hatırlatan Erdoğan," Ancak AK Parti'nin adeta alameti farikası olan geniş katılımlı istişare ve değerlendirme toplantılarımızı seçimler sebebiyle gerçekleştiremedik. Geçen ay başında yine burada Kızılcahamam ilk etapta partimizin eski yeni kurmay kadrosuyla ve milletvekilleriyle beraber olduk. Her kademede danışmaya, diyaloğa önem veriyor, ülkemizin ve partimizin gündemindeki konulara ortak akılla çözüm yolları arıyoruz. Bu anlayışla büyükşehirden il, ilçe ve belde belediyelerine kadar AK Partili tüm belediye başkanı arkadaşlarımızla bir araya gelmek istedik. Davetimize icabet burada bulunan tüm belediye başkanlarımıza, grup başkan vekillerimize ve il genel meclisi başkanlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

MİLLETİMİZ SANDIĞA GİTTİ SON SÖZÜ SÖYLEDİ İRADESİNİ ORAYA ÖZGÜRCE YANSITTI.

31 Mart seçimlerinden bu yaşananlar bu gerçeği çok net biçimde bir kez daha gösterdiğini söyleyen Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Taşlar yerine oturdukça herkes daha sağlıklı ve objektif değerlendirmeler yapabiliyor. Son seçimlerde muhalefet hepimizin bildiği gibi tamamen ucuz popülizme dayanan bir kampanya yürüttü. Ekonomideki sıkıntıları da istismar ederek kim ne veriyorsa benden beş katı anlayışıyla hiçbir temeli olmayan uçuş vaatlerde bulundular. Deprem riski ve kentsel dönüşüm dahil şehirlerimizin kanayan yaralarına dair maalesef ortaya hiçbir somut proje koymadılar. Hayat pahalılığının yükü altında ezilen insanlarımızın popülizm dalgasına katılmasına maalesef engel olamadık Muhalefetle yine ülkemize ve milletimize zarar verecek bir vaat yarışına girmeyi de açıkçası AK Parti'nin siyaset kodlarıyla bağdaştıramadık. İnsanımızla, aramızdaki güven duygusunu zedeleyerek Türk ekonomisine ağır bedeller ödetecek her türlü popülizmden uzak durduk. Dünyanın ve Türkiye'nin gerçekleri temelinde hazırladığımız projelerimizi kamuoyumuzla paylaştık. 31 Mart günü milletimiz sandığa gitti son sözü söyledi iradesini oraya özgürce yansıttı. Biz de bu iradeyi öperek başımızın üstüne koyduk. Yüksek Seçim Kurulunun açıkladığı kesin sonuçlara göre Cumhur İttifakı 31 Mart seçimlerinde yüzde 40,5 oy oyanına ulaşmıştır. Milletimiz 12 büyükşehir, 12 il, 347 ilçe ve 170 belde olmak üzere toplam 541 belediyenin yönetimini AK Parti'ye emanet etmiştir. Cumhur İttifakı'ndaki müttefikimiz MHP ise 8 il, 114 ilçe ve 97 belde belediyesi kazandı. Böylece Cumhur İttifakı 12'si büyükşehir, 20'si il, 461'i ilçe, 267'si belde olmak üzere toplam 760 belediyede ipi göğüslemiş oldu. 31 Mart'ta seçim yapılan 1393 belediyenin yüzde 54,6'sını önümüzdeki 5 yıl boyunca inşallah Cumhur İttifakı yönetecektir."

"Muhalefetin 21 yılda defalarca düştüğü halkı ve sandığı suçlama düşmeden iğneyi kendimize, çuvaldızı başkasına batırıyoruz"

Bir önceki yerel seçimlere kıyasla oy oranları ve belediye sayısından ortaya çıkan negatif sapmayı elbette göz ardı etmediklerini belirten Erdoğan, "Her ne kadar ekonomi değişmiş olursa öne çıkmakla birlikte bunun haricinde sonuçlara etki eden başka faktörlerin de olduğunu görüyoruz. Milletimizin iradesini sorgulamadan, seçmenin verdiği mesajların ışığında çok boyutlu olarak muhasebemizi yaptık ve yapıyoruz. Hata ve kusuru da kendimize arıyoruz. Muhalefetin 21 yılda defalarca düştüğü halkı ve sandığı suçlama düşmeden iğneyi kendimize, çuvaldızı başkasına batırıyoruz. İnşallah hassas süreci kendi takvimimiz çerçevesinde tam manasıyla bir bayrak değişimi havasında birlik ve kardeşliğimizden eden bir kuyumcu titizliğiyle yürüteceğiz. Milletimizin AK Parti'den talepleri gerçekleşene kadar tüm kademelerde gereken adımları atmayı kararlılıkla sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Erdoğan, birilerinin kendi beceriksizliğinin faturasını savaştan ve terör sebebiyle evini, barkını, vatanını terk etmek zorunda kalmış sığınmacılara kesme kurnazlığına da göz yumulması gerektiğini toplumda yabancı düşmanlığını ve sığınmacı nefretini körükleyerek hiçbir yere varılamayacağına dikkat çekti.

Dünkü Kayseri'de yaşanan olaylara ilişkin konuşan Erdoğan, "Bir grubun yol açtığı müessif olayların sebeplerinden biri muhalefetin bu zehirleri söylemleridir. Kim olursa olsun insanların evlerini, akrabalarını yakmak, vandallık yakmak, sokakları ateşe vermek kabul edilemez. Siyasi kazanan uğruna nefret siyasetine tevessül edilmesini acizlik olarak görüyoruz. Biz hiçbir zaman böyle olmadık inşallah bundan sonra da böyle olmayacağız. Ayrımcılık, ötekileştirme, nefret diliyle insanları düşmanlaştırma, AK Parti siyasetinde kendisine yer bulmamıştır asla ve asla yer bulmayacaktır" dedi.

"UHDENİZDEKİ YETKİNİZDEKİ PARA SİZİN DEĞİL MİLLETİN PARASIDIR"

Finansal konularda belediye başkanlarını uyaran Erdoğan, " Uhdenizdeki yetkinizdeki para sizin değil milletin parasıdır. Milletin size ekibinize emanet edin. Her bir kuruşu kullanırken, harcadığınız paranın milletin parası olduğunu hatırlayacaksınız. Bir de şunu hatırlayacaksınız. "Allah var, ölüm var hesap var ve hesap günü var." Harcamalarınızı helal ve yasal yollardan yapacak, aynı zamanda isabetli yapacak, israftan mutlaka kaçınacaksınız. Kaynağa gelir kuleleriyle gündeme gelenlerin durumunu sizler de gördünüz, görüyorsunuz. Bizde böyle bir yanlış olmaz, olmayacaktır. En küçük yanlış dahi s unutmayın. size oy verenleri olduğu kadar sadece AK Parti'ye değil, gölgesinde Milyonların huzur bulduğu Türkiye çınarına da zarar verir. En küçük bir yanlış büyük AK Parti çınarının her bir zerresi mahcup eder hayal kırıklığına uğratır. Bilerek veya bilmeden işlenen en küçük bir hata şu an bu salonda bulunan arkadaşlarımızın hepsini yük oluşturur. Bizim kadrolarımız hamdolsun. Büyük mesuliyetin idrakinde bir kadrodur. Milletin emanetini gözetmek konusunda her birinizin azami içerisinde dikkat ve rikkat içerisinde olacağına ben yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Belediye başkanlarına uyarılarda bulunan Erdoğan, "Teşkilatımız büyük Ak Parti çınarının tıpkı sizler gibi kılcal damarlarıdır teşkilatımızla iç içe olacaksınız. iş birliği içinde olacaksınız. Teşkilatımızla aranıza mesafe asla ve asla koymayacaksınız. Belediye başkanıyla, teşkilatın güç birliği, hedef birliği, ufuk birliği şehrimizi yükseklere taşıyacaktır. Belediye başkanı da teşkilatımız da kendi mesuliyet dairelerinde kalacak, birbirini destekler mahiyetinde çalışacaktır" dedi.

Başı boş köpek sorununa değinen Erdoğan, "Milletimizi bizar eden, başı boş köpek sorunu olmak üzere şu an ülkemizin gündeminde olan meseleleri bu anlayışla kati bir çözüme kavuşturacağız. Son rötuşlarını yaptığımız bu düzenlemenin yasalaşmasıyla birlikte yerel yönetimlere büyük sorumluluklar düşecek. İnşallah biz de hükümet olarak sizlere gereken desteği sağlayacağız. Depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm konusunun geri plana düşmesine kesinlikle izin vermeyiz. 6 Şubat'ta yaşadığımız acıların tekrarlanmaması için tüm gücümüzle tüm imkanlarımızdan, şehirlerimizi depreme dayanıklı hale getireceğiz. Şehirlerimizi Türkiye Yüzyılının ruhuna uygun bir yaklaşımla ele almamız gerektiğinin altını bir kez daha çizmek istiyorum. Küresel bir markaya dönüşen sıfır atık projesine önem vermemiz sadece Allah'ın emaneti olan tabiatın korunması için değil kaynaklarımızın verimli kullanılması açısından da son derece önemlidir. Sıfır Atık projesine her birinizin samimiyetle çıkmasını istiyorum. Tüm belediye başkanlarımızın kendi şehirlerinde, ilçelerinde, beldelerinde bir başarı hikayesi yazmasını bekliyorum" dedi. İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.