Çifte standart, YSK: Parti kongreleri yapılabilir dedi

Çifte standart, YSK: Parti kongreleri yapılabilir dedi
Çifte standart, YSK: Parti kongreleri yapılabilir dedi

 

YSK, İçişleri Bakanlığı’nın STK, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları, birlik ve kooperatiflerin etkinliklerini ertelemesi sonrası, siyasi partilerin kongre yapabileceğini, baro seçimlerinin ise İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarının karar alması durumunda yapılamayacağını açıkladı.

 

 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK),  İçişleri Bakanlığı’nın bugün yayımladığı ek genelgeyle sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, birlikler ve kooperatiflerin etkinliklerini 1 Aralık’a kadar yasaklaması sonrası siyasi parti kongreleriyle ilgili kararını açıkladı.

 

Anadolu Ajansı’nın (AA) aktardığına göre, Osmangazi 1. İlçe Seçim Kurulu, İçişleri Bakanlığınca yayımlanan "Koronavirüs Ek Tedbirleri" konulu genelgenin ardından 1 Aralık’a kadar siyasi parti kongreleri ve baro seçimlerinin yapılıp yapılmayacağı konusunda YSK’den görüş istedi.

 

YSK, siyasi partilerin kongrelerinin gerçekleştirilmesinde ise sakınca bulunmadığını belirtirken, baro seçimlerinin ise İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarının karar alması durumunda yapılamayacağını açıkladı.  

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.