CHP, Mersin’de Türkiye ve dünyaya seslenecek

CHP, Mersin’de Türkiye ve dünyaya seslenecek
CHP, Mersin’de Türkiye ve dünyaya seslenecek

 

MERSİN- YENİ ÇİZGİ;  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk lirasının dolar karşısında değer kayıpları nedeniyle partisinin olağanüstü MYK toplantısında alınan karar doğrultusunda "erken seçime çağrı" mitinglerini "Milletin sesi" adıyla Mersin’de başlatma kararı aldı. Buradaki ilk mitinge, Mersin’in yanı sıra Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Niğde, Karaman ve Gaziantep’ten de katılımın olacağı miting öncesi hazırlıklar tamamladı. Mersin’den sonra CHP mitinglerini yurt genelinde farklı bölgelerde devam edecek. Mitinglere geniş katılım sağlanması bekleniyor ve farklı parti seçmenlerine de çağrıda bulunuldu. CHP İzmit İl Başkanı Harun Yıldızlı partisinin ikinci mitinginin Kocaeli‘de olacağını açıkladı.

 

Türkiye’deki “ekonomik krizin” anlatılacağı, iktidara “erken seçim” çağrısının yineleneceği mitingde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından önce kürsü vatandaşlara devredilecek. Mersin ve çevre illerden mitinge katılanlar yaşadıkları sorunları, ekonomik tabloda karşılaştıkları olumsuz durumu birinci ağızdan anlatacak.

 

Mitinge hazırlık için parti yönetimi Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Ali Öztunç ve Veli Ağbaba ile çok sayıda milletvekilini Mersin'de görevlendirdi. Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin de grup toplantısında hedef aldığı Mersin mitingini bir anlamda "gövde gösterisine" dönüştürmeyi planlıyor.

 

'MİLLETİN TALEBİNİ YERİNE GETİRİYORUZ'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, erken seçimin "milletin" talebi olduğunu ve Kılıçdaroğlu'nun da bu talebi yerine getirmek için sahaya indiğini belirterek,

 

"Ekonomi çok kötü, vatandaş evine ekmek götüremeyecek halde. AKP'nin tabanı bunun farkında, tepe yönetimi farkında olsa bile umurunda değil. Bir silkelenme gerekiyor, sandığın gelmesi gerekiyor. Sandık gelirse ekonomi düzelir. Sandık gelir iktidar değişimi olursa her şey rayına oturur. Devletin çivisi çıkmış durumda, vatandaşta bıçak kemiğe dayandı. Biz vatandaştan bize gelen talebi yerine getiriyoruz. Binlerce telefon genel merkezimize geliyor erken seçim diye. Biz milletin sesi olmak için bu mitingleri yapıyoruz, zaten adı 'milletin sesi.' Bunun için elimizden gelen neyse onu yapacağız, sonuna kadar imkanları kullanacağız."

 

 

CHP OLASI PROVOKASYONLARA KARŞI ÖNLEM ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefete yönelik, “Daha neler göreceksiniz neler” ifadeleri hatırlatılan Oğuz Kaan Salıcı, mitinge yönelik bir provokasyon bekleyip beklemedikleri, buna yönelik hazırlıklarının olup olmadığına yönelik sorulara,“Nereden gelirse gelsin, biz provokasyon çabalarına karşı tedbirimizi alacağız, alıyoruz. Mersin mitingiyle ilgili de gereken tedbirleri alıyoruz” dedi. Salıcı şöyle devam etti

 

“Türkiye’deki siyaseti sertleştirmenin, şiddetle iç içe geçirmenin, provokatif kişiler belirlemenin, onları tutmanın, siyasi liderlerle bir kavga üslubunda konuşmalarını sağlamanın ya da siyasi parti liderlerine parmak sallayarak ‘bunlar daha iyi günler’ demenin Türkiye’ye ne faydası var? Yaşamış olduğumuz kaosa, ekonomik buhrana bu kış ortamında yaşayacağımız ağır sorunlara iyileştirecek bir faydası yok. Mevcut gündemi değiştirme, ekonominin konuşulmaması gibi bir çabayla hareket ediyor olabilirler ama bizim gündemimiz ekonomi, yoksulluk, fakirleşme, 3600 ek gösterge, asgari ücret… Vatandaşın günlük yaşamış olduğu sorunları Türkiye’nin gündeminde tutmaya devam edeceğiz.”

 

Bu arada CHP’nin Mersin Cumhuriyet Meydanı'nda yapmak istediği mitinge valilik izin vermedi ve mitingin adresi Millet Bahçesi’nin yanındaki alan olarak belirlendi. 17 Eylül tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhuriyet Meydanı’nda açılış adı altında miting yaptığını, meydanın dolmadığını belirten Salıcı, yaşanan meydan krizine ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı:

 

“AKP genel başkanına açılan bir alan, Türkiye’nin kurucu partisi, ana muhalefet partisi, önümüzdeki dönemin iktidarının partisi Cumhuriyet Halk Partisi’ne açılmak durumunda. Dolayısıyla böyle bir talepte bulunduk ama bu talep, karşılık görmedi.

 

‘Siyasi partiler için ayrılan başka bir miting alanı var’ dendi. Peki Tayyip Erdoğan için neden geçerli değil? İşlerine geldiği zaman Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı, işlerine geldiği zaman Adalet ve Kalkınma Partisi Başkanı. Zaten bu sistemi anlamsız kılan işlerden bir tanesi de bu. Cumhuriyet Meydanı’nı bize vermediler, yasakladılar. Şimdi vermiş oldukları meydanda görüşeceğiz. Göreceksiniz sizler de bırakın o meydan dolmayı, o meydanın birkaç katı insan, katılımcı yurttaşlarımız o bölgeyi dolduracaklar. Biz güçlü bir şekilde erken seçim talebini, Türkiye’nin istikrarı için dile getireceğiz.

 

Anladığım kadarıyla korkuları şu; 17 Eylül’den iki ay sonra aynı meydana Kemal Kılıçdaroğlu gelirse ve o meydan daraltılmamasına rağmen Tayyip Erdoğan’ın geldiğinde toplamış olduğu kalabalığın üç, beş katı fazlası insanla dolar taşarsa ve güçlü bir ses orada Türkiye’ye yayılırsa ‘biz bunun altından nasıl kalkarız’  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.