CHP’den Yargıtay\'ın AYM kararına çok sert tepki: Bu bir darbe girişimidir

CHP’den Yargıtay'ın AYM kararına çok sert tepki: Bu bir darbe girişimidir
CHP’den Yargıtay\'ın AYM kararına çok sert tepki: Bu bir darbe girişimidir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel;  Tüm halkımızı bu darbeye karşı direnmeye davet ediyorum

 

 

ANKARA- CHP'de Genel Başkan Özgür Özel, Yargıtay'ın darbeye çağrıştıran AYM kararı sonrası TBMM’de olağanüstü toplantı yaparak, kamuoyuna seslendi. CHP Genel Başkanı Özel Yargıtay’ın kararının 'bir darbe girişimi' olduğuna dikkat çekti. Özel, partileri başta olmak üzere tüm halk bu darbe girişimine karşı direnmeye davet etti.

 

 

Yargıtay'ın TİP'in tutuklu vekili Can Atalay için "hak ihlali" kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından CHP'de olağanüstü toplandı.  CHP Genel Başkanı Özel, toplantının ardından partisinin TBMM'deki grubunda yaptığı açıklamada, "Bu düpedüz bir darbe girişimi, herkesi bu darba girişimine karşı direnmeye davet ediyorum. Parti olarak biz bu konuda gerekenleri mutlaka yapacağız. Eğer gereken yapılmazsa TBMM’de adalet nöbetlerimizle bu duruma karşı tepkimizi sürdüreceğiz. " dedi.

 

 

 MHP-AKP KRİZİDİR

TBMM'ye, anayasaya ve AYM'nin tüzel kişiliğine karşı bir darbe girişimi olduğunu ileri süren Özel, "Bu MHP-AKP krizidir. Bu Yargıtay eliyle Anayasayı kaldırma girişimidir. Halkı bu kalkışmayı bastırmaya davet ediyoruz. Sokaklarda direneceğiz, meydanlarda direneceğiz, Mecliste direneceğiz. Asla bu hukuksuzluğa teslim olmayacağız" diye ifade etti.

 

 

GÜN SUSMA GÜNÜ DEĞİL

Özgür Özel,  tüm hukukçuları, tüm akademisyenleri bu darbe girişimli karara karşı Anayasal düzeni korumak için tepkilerini göstermeye davet ettiğini belirterek, “Gün susma günü değil. Tarih susanları da yazacaktır, direnenleri de yazacaktır. Tüm halkımızı bu darbe girişimine karşı direnmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

SİYASİ PARTİLERE SESLENDİ

Aynı zamanda tüm siyasi partileri yargıdaki son gelişmeleri incelemek adına gizli oturum yapmaya davet edeceklerini belirten CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Önerimiz kabul edilmezse CHP olarak TBMM’de adalet nöbeti tutacağız, STK'ları, diğer partileri ve halkı direnmeye davet ediyoruz"  şeklinde konuşarak tepkisini dile getirdi,

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.