Celal Doğan “Bizimki Halk İttifakı”
Yayınlanma:
Güncelleme:
Celal Doğan “Bizimki Halk İttifakı”
GAZİANTEP-BEKİR ŞAHİN; Gaziantep’te DSP’de Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Celal Doğan, bir yandan Cumhur İttifakı diğer yandan Millet İttifakı olduğunu belirterek, “Bizimki Halk İttifakı. Çünkü benim aday olmamı bu halk istedi. Demek ki 15 yıl görev yaptığım Gaziantep’te, ortaya koyduğum bir performans var. Bu performansı, partizanlıktan uzak, herkese eşit mesafede, adil bir yönetim anlayışıyla başardım.15 yıl sonra bir insan, bu görev için tek seçenek olarak görülüyorsa, o zaman benden sonraki yönetimlerin, hizmetlerinde bir eksiklik ve aksaklık gördükleri içindir. Kısacası benim uyguladığım yönetim tarzına duydukları ihtiyaç ve güvendir” dedi.
ATTAR NEYİ VARSA ONU SATAR
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Celal Doğan, 15 yıl aradan sonra Gaziantep’te yeniden aday olmasıyla ilgili Bekir Şahin’in sorularını yanıtladı. Hükümetin sürekli bir kamplaşma politikası yürütmesiyle ilgili soruya Doğan, “Attar neyi varsa onu satar” diye yanıt verdi.
MAHALLİ SEÇİMLE GENEL SEÇİM KARIŞTIRILMASIN
Cumhur ittifakı yerel seçimi, bir beka sorunu olarak görüyor niçin?Ayrıca, şehirdeki Suriyelilere yönelik nasıl bir projeniz var? şeklindeki soruya Doğan şöyle yanıt verdi; “Türkiye’de şuanda yapılacak seçim mahalli bir seçimdir. Siyasi iktidar değişikliği yapacak bir seçim değil. Türkiye’nin genel siyasi meselelerini, sorunlarını, genel seçimde tartışırız, eksiklerini, aksaklıklarını o zaman her zeminde tartışırız. Şuandaki bizim meselemiz Gaziantep’in yönetilmesidir. Projelerimizi de önümüzdeki günlerde açıklayacağız” dedi.
15 Yıl sonra Gaziantepli, Celal Doğan’ı niçin tekrar istesin ki?
15 Yıl görev yaptığım Gaziantep’te ortaya koyduğum bir performans var. Bu performans partizanlıktan uzak, herkese eşit mesafede, adil bir yönetim ortaya koydum. 15 yıl sonra bir insan, bu görev için tek seçenek olarak görülüyorsa, o zaman benden sonraki yönetimlerin hizmetlerinde bir eksiklik ve aksaklık gördükleri içindir. Kısacası benim uyguladığım yönetim tarzına duydukları ihtiyaçtır.
Seçim sürecinde nasıl bir kampanya yürütmeyi düşünüyorsunuz?
Seçim süresi boyunca yerel hizmetlerin tartışılmasına sadık kalacağım. Daha iyi bir Gaziantep yönetiminin hizmete açacağı anahtarlarını arayacağım. Çünkü şehiri bıraktığım gibi göremedim. Şehri kirlenmiş buldum. Havasıyla kirlenmiş, suyu ile kirlenmiş. Yerel ve genel yönetim anlayışıyla kirlenmiş. Eski Gaziantep’i, birlikte yaşama ruhunu yeniden inşa etmek gerekir.
CHP ile ilgili bir şikâyetiniz var mı?
Hayır, hiçbir şikayetim yoktur.
DSP ilçelerde aday gösterecek mi?
O, parti genel merkezinin işi, aday gösterir veya göstermez DSP yönetiminin vereceği bir karar.
HALK İTTİFAKI
Gaziantep’le ilgili projelerini önümüzdeki günlerde açıklayacağını belirten Celal Doğan, Gaziantep’e niye geldiğini ve niçin DSP’de aday olduğuyla ilgili süreci ise şöyle açıkladı;
15 Yıl önce burada belediye başkanlığını seçimle kaybetmiştim. Ve 15 yıl sonra şimdi çeşitli siyasi partilerden benim Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olmam için talep geldi. Öncelikle milletvekilli yaptığım HDP eş genel başkanı iki defa bana Gaziantep’te aday olmamı teklif etti. Bende kendilerine teşekkür ederek kabul etmedim. Ancak aradan 2-3 ay gibi bir zaman geçtikten sonra CHP’nin üst düzey yöneticileri, PM’den bazı kişiler ile yine bazı milletvekilleri CHP’den, Gaziantep’te aday olmamı istediler. O arkadaşlara da teşekkür ettim. Ancak aradan zaman geçti, bu sefer Gaziantep’te CHP il yönetimi değişince yeni il başkanı Melih Meriç Gaziantep’te görev alma şartını benim büyükşehir belediye başkan adayı olmam koşuluyla kabul edeceğini genel başkana iletmiş. Bende İyi Parti ile yapılan ittifak ile Gaziantep Büyükşehirin adaylığının İyi Partiye verildiğini söylememe rağmen, hayır ben genel başkan ile görüşeceğim dedi. Melih bey Kemal beyi ziyaretinde, benim aday gösterilmemi istemiş, Sn Kılıçdaroğlu’da, o kabul etmez demiş. Melih bey, kamuoyunun baskısı ve bizimde ısrarımız ile Celal beye adaylığı kabul ettiririz demiş. Sonra bana geldi Melih bey, bende o zaman İyi Parti kabul ederse olabileceğimi söyledim. İyi Parti’nin genel merkezindeki bazı yöneticiler ise Celal Bey HDP de siyaset yaptı, biz tabana kabul ettiremeyiz demişler. Bende ailemle oturup konuştum ve bu defterin kapandığını sevinerek kabul ettik. Ve böylece kararı kendi lehimize yorumladık. Ancak ard arda gelen binlerce telefon trafiği ve mesajlar sonucunda bir gece kalkıp Gaziantep’e gelerek burada üç farklı semtte halkla bir araya geldim kahvehanelerde oturdum çaylarını içip fikirlerini sordum. Sonra bir tanıdığın ofisinde halkı kabul etmeye başladım. Gelen baskı, samimi talepler sonunda benim bir partide aday olmam için ikna etiler. Bu partiler içerisinde DP, SP, DSP konuşuldu. Bende kendimce DSP’nin daha uygun olacağını düşündüm. Çünkü 1977 yılında Ecevit’in başkanlığındaki CHP’de siyasete başlamıştım. Bugün ise Ecevit’in partisi DSP’nin sayısal potansiyeli şimdi azda olsa, Ecevit’in kirlenmiş siyasetçiler arasında temiz kalmış, bir miras bıraktığını bilerek, DSP’nin yetkilileriyle görüşüp aday olmaya karar verdim. Şimdi bir tarafta Cumhur İttifakı var, bir tarafta Millet İttifakı var, bende Halk İttifakı adı altında seçim çalışmalarımı yürütüyorum. YENİ ÇİZGİ
Güncel
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.