BDP Diyarbakır İl Başkanı Gözaltına Alındı

BDP Diyarbakır İl Başkanı Gözaltına Alındı
BDP Diyarbakır İl Başkanı Gözaltına Alındı
BDP Diyarbakır İl Başkanı Gözaltına AlındıBdp Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, bir ifade için gittiği polis merkezinde ifade verdikten sonra, hakkındaki başka bir soruşturmayla ilgili ifade vermediği için arama kararı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınarak adliyeye götürüldü.

BAŞKA BİR DAVADA İFADE VERMEDİĞİ İÇİN GÖZALTINDA

Diyarbakır merkez Sur İlçesi Polis Merkezi'ne bugün ifade için çağrılan BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, ifadesini verdikten sonra hakkında açılan başka bir soruşturmada ifade vermediği için gözaltına alındı. Zümrüt'ün hakkında açılan bir soruşturmada ifadeye çağrıldığı, ancak ifade vermeye gitmediği için hakkında arama kararı çıkartıldığı için gözaltına alındığı öğrenildi.

"HAKKIMDA ÇOK SORUŞTURMA VAR HANGİSİNE YETİŞEYİM'"

Zümrüt, polis ekibi tarafından sağlık kontrolü için hastaneye götürülürken, hakkında açılan soruşturma ve dava çokluğu nedeniyle bazen adli işlemlere yetişemediğini söyledi. Zümrüt, "Bana tebligat yapıldığını söylediler. Ben hatırlamıyorum. Hakkımda o kadar çok soruşturma varki hangisine yetişeceğimi bazen yoğunluktan şaşırıyorum. Sağlık kontrolünden sonra adliyeye götürüleceğim" dedi. Zümrüt'ün gözaltı alındıktan sonra, doktor muayenesi için Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan muayenesinin ardından ifadesi alınmak üzere savcılığa sevk edildi.

SAVCILIK SORGUSUNUN ARDINDAN SERBEST BIRAKILDI

İfadesi alındıktan sonra savcılıkça tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Zümrüt, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zümrüt konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Adıyaman'da yaşadıkları bir olay nedeniyle Diyarbakır'ın Sur ilçesi Polis Merkezine ifade vermek üzere çağrıldığını belirterek, ifadesinin alınmasının ardından hakkında açılan başka soruşturmaların bulunduğu belirtilerek adliyeye çıkarıldığını söyledi.

Polisler eşliğinde Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi'ne giderek sağlık kontrolünden geçtiğini ifade eden Zümrüt, şöyle dedi: "Geçen yıl açlık grevi gerçekleştirilen 30 Ekim'de Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi önünde ve bir gezi programı öncesinde yaptığım konuşmalar nedeniyle hakkımda soruşturma açılmıştı. Sağlık kontrolünün ardından adliye sevk edildim. Savcılıktaki ifade verme işleminin ardından tutuklanmam talebiyle Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldım. Mahkeme heyetince verilen karar üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.