Aleviler vardır, Alevilik haktır!

Aleviler vardır, Alevilik haktır!
Aleviler vardır, Alevilik haktır!

 

İSTANBUL- YENİ ÇİZGİ: Aleviler, Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) öncülüğünde 8 Kasım’da Kadıköy meydanında, aynı gün Ankara’da TBMM Dikmen kapısı önünde eylem yaparak seslerini duyacaklar.

 

"Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı" sloganıyla harekete geçecek olan Aleviler, Kadıköy Miting ile ilgili on binlerce afiş ve el ilanı hazırlanarak Alevi kurumlarına ve demokratik kitle örgütlerine ulaştırılmaya başlandı.

 

El ilanlarında mitingin amacını anlatan açıklamalara da yer verildi. Alevi vatandaşlarının isteklerinin sıralandığı ilanda ses getirici ifadeler kullanıldı. “Bu miting demokrasi içindir, laiklik içindir, eşit yurttaşlık içindir” diye başlayan ilanda; Diyanet lağvedilsin, zorunlu din dersleri kaldırılsın, Madımak müze olsun, alevi köylerine camii yapılmasın, şeriatçı yükseliş dursun gibi istekler sıralandı.

Dokunulmazlıkların ve seçim barajının kaldırılması isteğinin de yazdığı ilanda Kürt sorunuyla ilgili olarak; “anneler artık ağlamasın, Kürt Sorunu demokratik, barışçıl yollarla çözülsün” ifadelerine yer verildi. 

 

ABF, önümüzdeki günlerde kendi yerellerinde ki siyasi partiler, sendikalar, dernekler, vakıflar ve meslek odaları başta olmak üzere tüm demokratik kitle örgütlerine ziyaretler düzenleyerek mitinge aktif destek isteyecek. Bu arada Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Av. Kazım GENÇ ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Av. Fevzi GÜMÜŞ, 8 Kasım Mitingi gündemiyle aydın, yazar, sanatçı ve kurum temsilcilerini

25 Ekim 2009 Pazar günü İstanbul Kadıköy Belediyesi Başkanlık Binasında bir Brifing verilerek bilgilendirildi. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.