AKP Gaziantepspor'daki Krizi Değerlendirdi

AKP Gaziantepspor'daki Krizi Değerlendirdi
AKP Gaziantepspor'daki Krizi Değerlendirdi
AKP Gaziantepspor'daki Krizi DeğerlendirdiGaziantep AKP İl Başkanı Ahmet Uzer ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, Gaziantepspor'da İbrahim Kızıl'ın tekrar aday olması ile ilgili yaşanan krizi değerlendirdi.

MHP Gaziantep İl Teşkilatının iade i ziyareti sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AKP Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Gaziantepspor'un kimsenin babasının malı olmadığını kaydederek şu şekilde konuştu: "Gaziantepspor bu şehrin takımıdır. Bu şehrin vitrinidir. Kimsenin babasının malı da değildir. Ne mevcut yönetimdeki arkadaşların ne bundan sonra gelecek arkadaşların babasının malı değildir. Bu kulüp hepimizin üzerinde özenle titrememiz gereken bir kulüptür" dedi

Gaziantepspor'u arka bahçe yapmak gibi bir düşünceleri olmadığını belirten Uzer, "Özellikle AKP İl Başkanı olarak şunun altını çizerek söylüyorum. Bizim Gaziantepspor'u arka bahçemiz yapma gibi bir düşüncemiz olmamıştır. Tamamen iktidar olduğumuz için Belediye Başkanlığımızdan, milletvekillerimizden ve bakanımızdan bu takımın bir şekilde el atılarak kurtarılması talep edilmiştir. Bununla ilgili çeşitli toplantılar yapılmıştır. Belli bir kaynak da temin edilerek kulübe verilmiştir. Ama mevcut yönetimde olan arkadaşlar bu işten çark ederek tekrar biz devam edeceğiz demişlerdir. Geldiğimiz nokta bu. Yapacak çok da fazla bir şey yok hukuken. İnsanlar 'işte siz iktidarsınız bir şekilde bunu halledin' diyorlar. Bizim hukuk dışına çıkmamız mümkün değildir. Böyle bir şey talep edilmiştir. Vali beyin öncülüğünde de bir heyet toplanmıştır. Bir çıkış yolu aranmıştır. Eğer bu yönetimin devri gerçekleşseydi. Yönetimde kim vardı bende bilmiyorum. Ne biz partiden bir tane isim önerdik. Ne benim bir yakınım var. Ne milletvekillerimizin, belediyelerimizin önerdiği hiçbir kimse yok. Zaten taslak yönetimde gazetelerde çıktı" şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı aynı zamanda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Adayı olan Fatma Şahin ise Gaziantepspor'a şehir olarak sahip çıkılması gerektiğini kaydederek, "Bu takım hepimizin takımı. Başkanımın söylediği gibi Fatma Şahin projesi falan değil. Bu bir Gaziantep projesi. Talep şu andaki mevcut yönetimde 'bizim ciddi manada acil desteğe ihtiyacımız var. Bizi dinleyin' şeklinde gelen bir talebin Valimizin başkanlığında başlayan bir üst kuruldan çıkan kararlar doğrultusunda yapıldı. Bu kurulun içerisinde şehri temsil eden hangi partiden olursa olsun odalar var şehrin ileri gelenleri var. Çok ciddi bir şekilde, acil bir şekilde yapılması gereken hukuki mücadele verildi. Mahkeme kararları takip edildi. Acil bir şekilde serbest kalacak futbolcularla ilgili mali destekler verildi. 3 ay önce bu talep geldi. 3 ay önce biz bunu yaptık. Bu şehir için yine yaparız. Sorun şu: Tabi bu bir yerel seçim öncesinde gelmiş olmasından dolayı siyasete malzeme etmeyelim deyip; siyaset yapıldığını görüyoruz. Ona ben çok üzülüyorum. Bu konuda kim ne yapmak istiyorsa buyursun gelsin. Biz herkesle de işbirliğine hazırız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.